Gå til hovedsiden

Hvordan velge riktig kaffe og kaffemaskin til bedriften?

Visste du at Norge ligger helt i toppen når det gjelder kaffekonsum? Det er ingen tvil om at kaffe er viktig for oss, samtidig som kaffe er viktig for trivsel på jobb. Finn ut hva du bør tenke på ved valg av kaffe til bedriften.

Kaffemaskin til bedrift
Kaffemaskin til bedrift

Se bedriftsavtalene på kaffe

 

Kaffe er viktig for arbeidstakers trivsel

Ipsos MMI har gjennomført en undersøkelse på vegne av Norsk Kaffeinformasjon. Denne avslører at hele 9 av 10 nordmenn anser kaffepausen som den viktigste kaffekoppen i løpet av dagen. Ønsket om å kunne ta en pust i bakken og ta en prat med andre kolleger står ofte høyt. Fordi kaffe har en stor innvirkning på trivsel på arbeidsplassen bygges det gjerne sosiale soner på kontoret hvor kaffemaskinene er midtpunktet. Slik kan kaffe være med på å legge til rette for en god bedriftskultur.

Avdekk de viktigste kriteriene for kaffe og kaffemaskin

For å legge til rette for arbeidstakers trivsel, har vi definert fire overordnede spørsmål din bedrift kan ta utgangspunkt i for å avdekke de viktigste kriteriene for valg av kaffe og kaffemaskiner til bedriften.

#1 Hvem skal bruke kaffeløsningen?

Valget av kaffeløsning bør i hovedsak styres av de som skal bruke kaffemaskinen, både når det gjelder smak og bruk. Har bedriftens ansatte for eksempel mye møte- og seminarvirksomhet kan det være lurt å vurdere om man trenger en kaffemaskin som kan fylle på kanner. Hvis et slikt behov ikke er tilstede kan det heller velges en kaffemaskin hvor det kun er mulig å fylle per kopp.

#2 Hvilke driftsmessige løsninger ønskes det?

Vurder hvilke tekniske og driftsmessige muligheter en kaffemaskin eller trakter har. Ønsker man en maskin med flere funksjoner, må man vurdere ulike maskiners kapasitet til å levere varm drikke, og eventuelt med melke- og sjokoladepulver. De mest populære sortene er ofte vanlig svart kaffe eller kaffe med melk. Et annet alternativ er en større trakter uten funksjoner.

#3 Hva innebærer serviceavtalen?

Ta en titt på hva serviceavtalen til leverandøren inkluderer. Har du tilgang på fri teknisk service, kostnadsfri varelevering og installasjon av kaffemaskinene? Andre vilkår å vurdere kan være hvorvidt man får hjelp over telefon, hvor lang responstid det er på service og om leverandøren forplikter seg til jevnlig service på maskin.

#4 Hvordan få en god pris på kaffe og kaffemaskiner?

For å få en god avtale, også når det gjelder pris, kan det lønne seg å velge standardiserte maskiner på alle lokasjoner. Ved å samtidig velge én leverandør av kaffe og velge så få kaffetyper som mulig, får bedriften gjerne en lavere pris. Ved å velge vekk tilleggsvarer bedriften ikke trenger, som flere ulike søtninger og sirup, kan prisen reduseres ytterligere.

Se også: Konkurransedyktige avtaler for bedrifter

Dra på prøvesmaking!

Det er mange delte meninger om kaffe og preferanser kan være ulike. Kaffeleverandører i dag tilbyr gjerne prøvesmaking, slik at man kan finne de smakene som passer på din arbeidsplass. Fordi smakspreferanser er så forskjellig kan det være lurt å ta med seg flere fra bedriften på prøvesmaking. På den måten kan flere ulike kaffedrikkere gi en score på smakene, som til slutt utgjør en eller flere valgte kaffetyper.

Aleksander Austnes, salgssjef i Selecta, viser til at smakspreferansene også kan variere innad i landet. Nesten 90 prosent av all kaffe de selger består av 100 prosent Arabica-bønner. I Oslo velger en overvekt av kundene nykvernede kaffebønner fra maskin. Likevel er det lenger nord i landet kaffetrakter og filtermalt kaffe som fortsatt er en stor favoritt.

Finn den beste kaffeavtalen til din arbeidsplass

Kaffe er et område som er vanskelig å konkurranseutsette, ofte fordi bedriften har avtaler som binder seg over flere år. Det kan derfor være utfordrende å vite om man har den beste avtalen. Visma Innkjøpssamarbeid sikrer din bedrift ledende betingelser innen kaffeløsninger og andre administrative områder, fra blant annet Selecta og Chaqwa.

Medlemmer av Visma Innkjøpssamarbeid sparer  i snitt 20-30 % på kvalitetskaffe og kaffemaskin til bedrift. Ønsker du å vite hvor mye din bedrift kan spare på å benytte avtale gjennom Visma?

Se bedriftsavtalene på kaffe

Mest populære