Gå til hovedsiden

Trodde ikke jeg kunne være konsulent og ha barn

Anette var skeptisk til om det var mulig å kombinere konsulentrollen med familieliv. Kjenner du deg igjen? Nå har Anette jobbet som IT-konsulent i to år, og hun deler sin historie om hvordan hun har kombinert de to rollene.

Et aktivt familieliv og brennende engasjement for fag

Jeg heter Anette Hamberg Ormset og er 43 år. Jeg har mann og to barn på 8 og 11 år. Vi bor i landlige omgivelser med kort vei til skog og mark rett ved Kolbotn. Vi har en hytte i Østfold som vi elsker å reise til så fort vi har ledig tid.

Vi er en aktiv familie som elsker friluftsliv. Vi går masse tur både på beina og på ski, vi løper, sykler og elsker båtliv. Barna våre spiller begge fotball, som krever mye tid.

Mitt fagområde er test og testledelse, som jeg har hatt et brennende engasjement for i over 10 år. Mitt yrkesliv har stort sett bestått i at jeg har vært ansatt få steder veldig lenge, men etter som årene har gått har jeg blitt mer rastløs i forhold til å prøve nye utfordringer.

Mine fordommer mot konsulentrollen

En aktiv familie
Anette og familien elsker aktivitet og friluft.

For meg har det å jobbe som konsulent alltid vært fylt av fordommer. Jeg var helt sikker på at det kun  var en jobb for menn i dress og at man måtte jobbe lange arbeidsdager, ha mange reisedøgn og absolutt ikke noe familieliv. For meg var det helt utenkelig å vurdere en jobb som konsulent.

Men mange tilfeldigheter brakte meg likevel til et intervju hos Visma Consulting. Jeg var svært skeptisk til et liv som konsulent, men det første som møtte meg var blide og fornøyde personer som kunne fortelle at konsulentlivet absolutt kunne kombineres med et aktivt familieliv. Jeg var likevel veldig spent på om det virkelig var tilfelle. Ville det stemme det jeg var blitt fortalt eller ikke?

«Det var ikke slik at jeg som konsulent trengte å ha alle svarene, men jeg kunne løse oppgaver sammen med de fast ansatte hos kunden»

Vil du vite mer? Sjekk ut våre ledige stillinger her. 

Slik er konsulentlivet

Den 20. august 2018 startet jeg som konsulent. Det var samme dag som barna startet på skolen igjen etter en lang sommerferie.

Jeg skulle møte på Visma Consultings lokaler, som da var i Bjørvika, for en gjennomgang av litt praktisk informasjon samt få utdelt nødvendig utstyr og en bærbar PC. Etter lunsj skulle jeg rett ut hos min første kunde som var NAV.

Jeg tok trikken til Birkelunden og kom opp til NAV. Der fikk jeg møte to herlige prosjektledere fra Visma Consulting og jeg startet rett på. Det var stort behov for test og testledelse og jeg skjønte fort at jeg var i mitt rette element. Dette var jo ikke skummelt, men bare moro. Det var ikke slik at jeg som konsulent trengte å ha alle svarene, men jeg kunne løse oppgaver sammen med de fast ansatte hos kunden.

Ettersom månedene gikk fikk jeg forsøke meg på et par småoppdrag. Jeg fikk være to uker hos UDI, hvor jeg hadde rollen som testleder i en systemtest. Det var veldig spennende. Litt senere var jeg ute på nok et testlederoppdrag hos Advokatfirmaet Schjødt.

Jeg oppdaget fort at det å jobbe som konsulent ga meg mange muligheter til å få varierte og spennende arbeidsoppgaver. Istedenfor å jobbe ett sted som jeg hadde gjort i mange år tidligere, ga dette helt nye muligheter.

I tillegg til spennende oppdrag fikk jeg også bruke tid på å lære meg mye nytt. Visma Consulting har mange faggrupper og et høyt fokus på at man skal ha den kompetansen som trengs for å gjøre en god jobb. Det er også rom for å lære seg nytt på egen hånd og delta på kurs og seminarer. I tillegg er det en veldig fin kultur for å dele kunnskap og hjelpe hverandre i oppdrag. Uansett hvilket oppdrag man blir sendt ut på så føler man seg ikke alene. Det er alltid kollegaer som står klare å hjelpe dersom man trenger.

Jobb som IT-konsulent du også! Se våre ledige stillinger her.

Kombinasjon med familieliv

Familien har ingenting å utsette på Anettes konsulentjobb.

Familien min har det veldig fint selv om jeg jobber som konsulent. Når man har barn er det alltid noe som skjer – det er konferansetimer, foreldremøter, syke barn, tannlegetimer, legetimer, og listen fortsetter. Det var disse tingene jeg var veldig skeptisk til om jeg ville mestre. Jeg vil jo gjerne være til stede for barna. Jeg oppdaget fort at dette ikke var noe problem.

Visma arrangerer også aktiviteter man kan ta med familien på, som juletrefest og skiarrangement. Familien min merker ikke noe til et skummelt konsulentliv, og jeg får jobbe med fagområdet som jeg elsker og som gir meg energi til å være en god mor og kone.

Er du fortsatt skeptisk?

Nå har jeg jobbet i Visma Consulting i litt over et halvt år og jeg stortrives. Jeg har varierte oppdrag og fleksibel arbeidstid, som også gjør det mulig å følge barn til lege, tannlege og være hjemme dersom barna er syke. Arbeidsmiljøet består av menn og kvinner i alle aldre og livsfaser, og alle blir ivaretatt i den fasen de er i. Dersom man lurer på om familieliv og konsulentliv i Visma Consulting kan kombineres så er svaret fra meg helt klart JA.

Vil du jobbe som konsulent i Visma Consulting? Vi er på jakt etter nye, kloke hoder!

Se alle våre ledige stillinger her

Mest populære