Gå til hovedsiden

Summer Internship: Slik har sommeren vært hos Visma Consulting 

Det første som møtte Silje i døren til Visma Consulting sitt kontor på Skøyen var et stort smil og en god klem. Førsteinntrykket var at hun kommer til å stortrives! Nå som hun har jobbet her i 6 uker, deler hun inntrykk og tanker om hvordan sommeren har vært. 

Summer Interns 2019

Silje Summer intern
Silje forteller om sommeren sin som summer intern hos Visma Consulting.

Vi har vært en gjeng bestående av 9 studenter fra NTNU som studerer fysikk- og matematikk, informatikk, datateknologi og kommunikasjonsteknologi. På bakgrunn av kompetanse ble vi fordelt på to ulike prosjekter; Risikobasert Tilsyn og Visma Face. Jeg jobbet på førstnevnte, og opplevde en naturlig fordeling av arbeidsområder innad i gruppen, hvor alle var åpne for kunnskapsdeling. 

Tre av sommerstudentene jobbet med Visma Face, som gikk ut på å lage et system for adgangskontroll ved hjelp av ansiktsgjenkjenning. Mens prosjektet Visma Face jobbet in-house, fikk vi som jobbet på prosjektet Risikobasert Tilsyn et innblikk i konsulenttilværelsen med Mattilsynet som kunde. Vi ble utplassert på deres kontorer i starten av sommeren, for deretter å kunne sitte på Skøyen videre dersom vi ønsket det. Oppgaven gikk ut på å utvikle en applikasjon som bruker maskinlæring for å rangere tilsynsobjekter etter hvor stor sannsynlighet de har for avvik. Applikasjonen vil derfor fungere som et hjelpemiddel for hvor Mattilsynet burde dra på tilsyn. 

Med et mål om å lære mest mulig på kort tid, har Visma Consulting vært en super arbeidsplass. De har et stort ønske om å bidra til å spre kompetanse, og har derfor tilrettelagt for mye kursing gjennom sommeren; kurs i presentasjonsteknikk, Scrum, Git og Vue for å nevne noen. Vi ønsket også å lære mer om design, og da fikk de tak i en UX-designer fra Visma som holdt et kurs for oss. Samtidig har vi hatt flinke faglige ressurser tilgjengelig, og mentorer som har fulgt oss opp hele veien. 

Sommerstudentene tester ut Fangene på fortet.

I tillegg til faglig påfyll, har sommeren bestått av mange sosiale sammenkomster hvor vi har blitt veldig godt kjent med hverandre og andre ansatte i Visma Consulting. Vi har blant annet vært på hyttetur, Latter, Fangene på fortet, og på bedriftsbesøk for å få et innblikk i hvordan konsulentene jobber ute hos kunde. Takterassen på Skøyen har blitt brukt flittig til ispauser, grilling og påfyll av D-vitaminer fra solen. 

Alt i alt har vi hatt en sommer full av latter og glede! Vi har alle hatt et stort læringsutbytte, utviklet oss faglig og blitt veldig gode venner! Gjengen som ankom Skøyen den 20. juni, har nå blitt en sammenspleiset gjeng som måtte holde tårene tilbake når arbeidsperioden var over. 

Søk summer internship

Mest populære