Gå til hovedsiden

Slik har sommeren vært hos Visma Consulting

Hver sommer fylles lokalene til Visma Consulting med nysgjerrige, spente og håpefulle studenter. Når de fast ansatte går ut i ferie sørger sommerstudentene for å opprettholde liv og røre på kontoret. I år kunne Visma ta i mot 11 ivrige sommerstudenter som har jobbet på to ulike prosjekter.

Årets sommerstudenter har jobbet i over 6 uker på to ulike prosjekter. Ler mer her om hvilke forventninger studentene hadde til årets summer internship.

«Sommeren hos Visma Consulting har vært utrolig lærerik og morsom. Prosjektet har bydd på spennende utfordringer, vi har fått god oppfølging underveis og blitt en sammensveiset gjeng. Alt i alt har sommeren overgått forventningene mine», sier Hedda Sofie Ulve.

Hvilke prosjekter har sommerstudentene jobbet med?

I år har studentene jobbet på to ulike kundeprosjekter: “Landoppgjør” for Helsedirektoratet og “Bildegjenkjenning av reinmerker” for Landbruksdirektoratet

De to gruppene har jobbet scrumbasert, og de har fått erfare å jobbe på prosjekt i team.

Teamet som har jobbet på prosjektet for Helsedirektoratet har utviklet er saksbehandlingssystem for landoppgjør:

Gitt at en skader seg på ferie, får du dekket helsetjenester av Norge. Sykehuset vil da sende en regning, som skal behandles gjennom saksbehandlingssystemet til Helsedirektoratet. Oppgaven studentene jobber med er å utvikle en automatikk for å kontrollere kravet og varsle saksbehandler om hvilke krav som skiller seg ut, eller ikke når opp til forhåndsdefinerte standardiserte sjekker. Dersom noe er feil utfylt eller kravet ikke opprettholder gitte betingelser vil søknaden få avslag.

«På bare seks uker har jeg rukket å lære helt sykt mye nytt på en morsom og sosial måte. Teknologiene vi benyttet i prosjektet var nye for meg og det har derfor vært en bratt læringskurve. Sommeren har gitt meg en god smakebit på arbeidshverdagen til en IT-konsulent som både er teknisk spennende og hyggelig sosialt.», sier Vilde Vraalstad.

Hedda og Benjamin har jobbet back-end på prosjektet hos Landbruksdirektoratet.

Det andre teamet har jobbet på et prosjekt for Landbruksdirektoratet. Her har oppgaven vært å utforske muligheten til å bruke bildegjenkjenning på reinsdyrsører. Reinsdyr har egne merker i begge ørene som indikerer hvem som eier reinsdyret. Landbruksdirektoratet ønsket en applikasjon hvor man kan søke på tegninger av disse øremerkene og deretter få opp en liste med best match fra databasen over alle reinsdyrører med tilhørende eier. 

«Det har vært utrolig spennende å jobbe på prosjekt for en reell kunde. Vi har hatt nesten ukentlig dialog med kunden i løpet av sommeren. Det har gjort at jeg har fått god innsikt i hvordan samarbeidet med kunden fungerer i et prosjekt.», sier Benjamin Jørgensen.

Sosiale aktiviteter

Sommeren har ikke kun bestått av programmering og faglig påfyll. Gjennom ukentlige sosiale sammenkomster har studentene blitt godt kjent med hverandre. Aktivitetene har vært varierte med Paint’N Sip, badstue og bading i Oslofjorden, sommerstandup på Latter, ølsmaking og mye mer.

Når studentene har kjent behovet for en pause har bordtennisbordet, takterrassen og kaffemaskinen kommet godt med. Etter 6.5 korte uker på kontoret har studentene blitt en uatskillelig gjeng og alle er enige om at sommeren har gått alt for fort.

Mest populære