Gå til hovedsiden

Slår seg sammen for å levere markedets beste Order to Cash-løsning

Satser for fullt på å levere hele tjenestespekteret fra faktura til betaling – fra en og samme leverandør.

Slår seg sammen i 2022
Fullt fokus på Order to Cash i 2022

– Vi ønsker å tilby en komplett løsning fra faktura til betaling og lanserer nå et helhetlig konsept innen Order to Cash som kombinerer teknologi og ekspertise. Nå gleder vi oss til å tilby enda flere kunder den beste løsningen på markedet for distribusjon, betalingsløsninger og oppfølging av faktura, sier Lene Myklebust, daglig leder i Visma Financial Solutions AS.

Fra faktura til betaling – med en leverandør

1. januar i år ble det klart at Compellos kommersielle avdeling slo seg sammen med Visma Financial Solutions AS. Bakgrunnen for sammenslåingen var å kunne tilby en helt ny Order to Cash-løsning, fra èn og samme leverandør.

Sammen med kommersielle ressurser fra Compello, har i tillegg Per Idar Håholm, tidligere salgs- og markedsdirektør i Compello, tiltrådt stillingen som ny Commercial Director i Visma Financial Solutions.

I tillegg til den kommersielle sammenslåingen, er det også besluttet at det tekniske teamet i Compello Send, i tett samarbeid med Visma Financial Solutions, vil utvikle ny teknisk løsning for Order to Cash. Thomas Iversen som ble ansatt som Head of Technology i Visma Financial Solutions mot slutten av fjoråret, har ansvaret for denne satsningen. Med det tette samarbeidet mellom Compello Send teamet og et styrket produkt og teknologiteam i Visma Financial Solutions, blir det derfor full fokus på videreutvikling av Order to Cash tjenestene fremover. 

– Med spisskompetanse fra Compello på plass, kan Visma Financial Solutions som eneste i markedet, nå levere hele verdikjeden – fra faktura til betaling. At du som kunde får alt fra en leverandør, i ett system, er helt unikt, og en stor fordel. Det har definitivt vært en spennende start på det nye året for Visma Financial Solutions. Ekstra gøy er det at vi allerede er godt i gang med å levere løsningen til flere kunder, sier Lene Myklebust.

Vant anbudsrunde hos energileverandøren Yve AS

Tanken om om å slå seg sammen kom som et naturlig resultat etter et felles anbud til energileverandøren Yve AS. 

Yve AS, med datterselskapene Kraftriket AS og Polar Kraft AS, er ett av Norges største og ledende strømselskap. I høst gikk selskapet ut med et omfattende anbud på fakturering- og innfordringstjenester. I fellesskap sørget Compello og Visma Financial Solutions AS for å gå helt til topps i finalerunden, og leveransen til energileverandøren er nå godt i gang.

Les også: Visma forenkler betalingsprosessen for 175 000 strømkunder


– Compello, som utvikler tjenester for enklere fakturahåndtering, eies av Visma og det var derfor helt naturlig for oss å samarbeide på dette området, forklarer Lene Myklebust. 

Sammen leverer Visma Financial Solutions og Compello tjenester som dekker ordrebehandlingen fra a til å. Compello med spesialkompetanse på fakturadistribusjon og Visma Financial Solutions med ekspertise og erfaring på fakturaoppfølging. I tillegg til digitale betalingsalternativer hvor kundene selv velger hvordan de ønsker å betale, utgjør disse tjenestene Order to Cash løsningen som nylig ble lanseret fra Visma.

– Med spisskompetanse fra Compello på plass, kan Visma Financial Solutions som eneste i markedet, nå levere hele verdikjeden – fra faktura til betaling.

Lene Myklebust, Managing Director, Visma Financial Solutions AS

Tilrettelegger for enklere betaling


Vårt nye Order to Cash konsept effektiviserer stegene fra faktura til betaling, tilrettelegger for enklere betaling og optimaliserer kundeopplevelsen. 

Fakturaene sendes i den mest effektive kanalen, som har størst sannsynlighet for raskest betaling. Oversiktelige dashboards og brukervennlige selvbetjeningsportaler gir en komplett oversikt over fakturaprosessen, der kunden, i sanntid, kan følge utviklingen fra utsendelse av første faktura til pengene er på konto. 


– Vår erfaring er at når faktura sendes digitalt, eksempelvis som eFaktura, sikrer vi at den kommer til riktig person. Det bidrar til at flere betaler, og at de betaler i tide. Med Order to Cash tjenesten får sluttkundene fleksible betalingsalternativer der de kan velge om de vil betale med en gang eller dele opp beløpet. Vi opplever at det fører til at flere betaler på et tidligere tidspunkt, og at det reduserer behovet for å sende ut purringer og inkassovarsel. Det bidrar også til en bedre kundeopplevelse, sier Lene Myklebust.

Les mer om: Kom i gang med Order to Cash – slik hjelper vi deg med likviditeten

Stort kompetansesenter og gode tilbakemeldinger fra brukerne

Samtidig er det viktig at kunder som har utfordringer med å betale regningene får profesjonell og god oppfølging.

– Vi har et stort kompetansesenter i Trondheim med dyktige kunderådgivere. Rådgiverne våre har lang erfaring, og er flinke til å finne gode løsninger. Alle som er i kontakt med oss på telefon eller chat, får mulighet til å gi oss en tilbakemelding ved å gi oss en score. Jeg blir utrolig stolt når jeg leser tilbakemeldingene hver måned og ser at snittscore ligger på 4,6 av 5 mulige. Det må bety at vi gjør noe riktig – selv for de som er i en vanskelig situasjon, forteller Lene Myklebust.

– Vi har et stort kompetansesenter i Trondheim med dyktige kunderådgivere. Jeg blir utrolig stolt når jeg leser tilbakemeldingene hver måned og ser at snittscore ligger på 4,6 av 5 mulige.

Lene Myklebust, Managing Director, Visma Financial Solutions AS

Mye spennende på gang

Med det nye Order to Cash konseptet som nå lanseres i markedet, kan Lene Myklebust også avsløre at selskapet har flere spennende kunder som skal i gang med tilsvarende tjenester som energileverandøren Yve AS.

– Visma Financial Solutions er definitivt ikke bare et inkassobyrå. Vi leverer hele spekteret fra fakturering til betaling. I tillegg til at vi har nye store kunder på trappene, utvikler vi flere innovative tjenester som skal komplettere tilbudet vårt i markedet, slik at vi fremover kan tilføre enda større verdi for våre kunder, avslutter Lene Myklebust. 


PS: Vil du jobbe med Order to Cash og andre spennende tjenester? Se våre ledige stillinger.

Vil du ha hjelp til å sette likviditeten i fokus?

Les om Order to Cash

Mest populære