Gå til hovedsiden

Send e-faktura til dine privatkunder!

Visma og SpareBank 1 undertegnet nylig en avtale om elektronisk samhandling og ehandel. Første resultat av samarbeidet blir en løsning som sikrer effektiv utsending av e-faktura til privatpersoners nettbank (B2C). En enkel mobiltjeneste vil åpne for avtaleetablering mellom fakturautsteder og kunde, slik at selv første faktura kan sendes direkte til kundens nettbank. Dette er uavhengig av hvilken nettbank kunden bruker.

E-faktura på 1-2-3

– Med denne løsningen bidrar Visma og SpareBank 1 til å øke andelen elektroniske fakturaer i Norge, et uttalt mål fra myndighetene, sier administrerende direktør i Visma Software AS, Erlend Sogn.

Spar tid og penger med e-faktura

For leveranser til det offentlige (B2G) er det i dag krav om at fakturaene utstedes elektronisk, da det blant annet gir store tids- og ressursbesparelser på mottakersiden. Visma har lenge arbeidet for å stimulere til økt bruk av elektronisk fakturering i næringslivet, både B2B og B2C, fordi det gir store effektiviseringsgevinster for alle parter.

Elektronisk fakturering inn mot privatkunder har en rekke fordeler:

  • Mindre administrasjon: En e-fakturaløsning automatiserer store deler av fakturahåndteringen. Dermed slipper du og dine kolleger unna manuelle oppgaver, og frigjør tid som isteden kan brukes til å skape nye verdier .
  • Raskere innbetaling: Kunder som mottar e-faktura er mer presise betalere. Dermed slipper du å bruke tid og krefter på purringer, og du du styrker likvideten i selskapet.
  • Reduserte kostnader: En helelektronisk løsning innebærer at det ikke lenger er behov for utskrift, pakking, forsendelse og etterbehandling.
  • Full kontroll: Ved elektronisk fakturering vil informasjon og tall til enhver tid leses inn korrekt. Du får også full oversikt over fakturaene dine, og kan enkelt finne frem til tidligere fakturaer når du har behov for det.
  • Fornøyde kunder: E-faktura er ikke bare enklere for deg. Det er også enklere for kunden, som ikke behøver å bruke tid på å taste inn betalingsdetaljer i nettbanken.

På toppen av det har elektronisk fakturering også en tydelig miljøgevinst. Bruk av e-faktura gir redusert papirforbruk, lavere CO2-utslipp i forbindelse med forsendelse, samt redusert behov for lagringsplass.

Prøv Visma.net AutoInvoice

Visma.net AutoInvoice er Vismas løsning for e-faktura. Det er en løsning som gir deg muligheten til å sende og motta faktura direkte i ditt økonomisystem. Vismas samarbeid med Sparebank 1 vil sikre at dette er en løsning som nå blir enda mer komplett.

– Vi er veldig glade for å fortelle om denne nyheten som vi tror vil være til stor nytte for mange av våre kunder. Tjenesten vil være enkel å komme i gang med, og vi forventer lansering tidlig i 2. kvartal 2015. Vi trenger en nasjonal dugnad som gjør at alle kommer i gang med elektronisk fakturering, sier Svein Holanger, produktsjef for Visma.net AutoInvoice.

Mest populære