Gå til hovedsiden

PWA – hva er det og hvorfor vil vi ha det?

Progressive Web Apps (PWA) er nettbaserte applikasjoner som får superkrefter fra moderne API-er. Litt forenklet sagt er det nettsider, men som ligner veldig på appene du har på mobilen.

Jente, sittende i sofa, som surfer på mobilen sin.

PWA er et samlebegrep for løsninger basert på HTML, CSS og JavaScript for å implementere dynamiske nettsider, der nettsiden oppleves i større grad likt som en app på mobilen. På mange måter blir det en hybrid mellom tradisjonelle nettsider og moderne apper.

Gjennom bruk av API-er oppnår PWA-er bedre og mer stabile opplevelser for brukeren. Siden de samtidig er nettbaserte, er de tilgjengelige for alle, hvorhen man er, hvilken enhet man tar i bruk. Som en bonus kan de også lastes ned, og da fungerer de ganske likt som en app.

Dette betyr blant annet:

  • Ikon på Hjem-skjermen, Start-menyen eller skrivebordet.
  • Den dukker opp når du søker etter apper.
  • Den kan åpnes i sitt eget vindu, separert fra nettleserens brukergrensesnitt.
  • Bedre integrasjon med operativsystemet.
  • Den funker uten nett!

I tillegg kan den utnytte alle fordelene til en vanlig nettsiden, slik som synlighet i søkemotorer, URL-er man kan linke til og responsivt design som tar seg godt ut på mobiler, dataskjermer og, til og med, fjernsyn.

Sømløs handling

Se for deg: I stedet for å trykke på ikonet til nettleseren, trykker du på favorittbutikken din. Vipps, har du hele katalogen foran deg, også hvis du skulle være på bussen gjennom en tunnel. Du betaler for bestillingen, med det ekstra laget med sikkerhet PWA-er gir, og …

Artikkelen ble skrevet av Visma Digital Commerce, som nå er blitt twoday. Hele saken finner du på den nye bloggen deres.

Les saken hos twoday

Mest populære