Gå til hovedsiden

Prosjekt Ylläs-Levi: Hvor var DU den dagen Northug la opp?

Mikael Joakimsen, en av deltakerne i Prosjekt Ylläs-Levi, var på vei til sin aller første skitrening den dagen Northug la opp. Vil han kunne følge i skikongens skispor?

Jeg var faktisk på vei til den aller første skitreningen i hele mitt liv da jeg hørte nyheten om at Petter Northug la opp. Det må da kunne bety noe?

Den nye Northug?

Tankene svirret i hodet. Kan jeg virkelig stå der uberørt etter 7-mila og kalle det et «barneskirenn» foran et henrykt og samlet pressekorps? Jeg kom ganske kjapt ned på jorda igjen og konstaterte at den eneste likheten mellom meg og Petter Northug var at vi begge var født nord for Sinsenkrysset. Dette skjedde parallelt med at jeg slet med å sette den ene foten foran den andre i diagonalgangen.

Når den første treningsøkten var over innså jeg virkelig hvor mye jobb jeg må legge inn for å i det hele tatt kunne nå Petter Northug til anklene. Men så er det jo heller ikke det som er målet med dette prosjektet. Jeg skal gjennomføre skiløpet i Finland så raskt som overhodet mulig etter noen måneder med en god mengde trening.

 

«Forbedringens vei»

Fra treningsleir i Trysil.

Etter et par skitreninger og mye egentrening kjenner jeg allerede at jeg er mange hakk bedre enn jeg var for bare noen uker tilbake.

Det har vært en morsom reise, som bare så vidt har begynt. Etter at min nyforelskelse til langrenn har justert seg til det realistiske tipper jeg det kommer noen kalde februardager hvor det å stikke opp i løypa blir hakket tyngre. Akkurat nå ser jeg likevel ikke helt for meg at det skal skje, nå synes jeg jo at det å smøre skiene er noe av det mest spennende jeg kan gjøre.. 

 

Hjertesorg

Vår kjære skitrener påstod at jeg kom til å oppleve reell hjertesorg når den første ripen i nyskiene var å spore. Dette var et faktum forrige helg og jeg følte faktisk på en fysisk kvalme og en hjerterot i harnisk. Når jeg nå har fått dette litt på avstand kjenner jeg meg lettet over at den opplevelsen er lagt bak meg. Nå kan jeg konsentrere meg om å gå flest mulig mil på ski, spise nok og passe på å hvile litt innimellom. Det siste har faktisk vist seg å være det vanskeligste i oppstartsfasen. #snikskryt

 

Fortsettelse følger..

Følg med videre for å høre mer om min reise inn i skiverdenen. Kanskje har en ny ripe satt sine spor, en stav knekt eller en avhengighet av proteinsjokolade sett dagens lys? Husk også å følg oss på instagram (Projectyllaslevi) og på snapchat (prosjektyl) for å få tilgang til de små historiene mellom stavtakene.

Vil også benytte anledningen til å si tusen takk for lykkeønskninger på sosiale medier, ved kaffemaskinen og i kantina på Skøyen. Det verdsettes utrolig høyt og fyller virkelig opp motivasjonsbanken.

Husk at du kan holde deg oppdatert på hele Visma Ski Classics sesongen her!

Mest populære