Gå til hovedsiden

Prosjekt Ylläs-Levi: Den ultimate styrkeprøven

6 uerfarne skiløpere, 3 måneder med trening, 1 felles mål: å fullføre 70 kilometer på ski i Finland i april 2019. Prosjekt Ylläs-Levi krever både styrke, utholdenhet og gode ferdigheter. Møt de norske deltakerne her.

vismaskiclassics

–  Så lenge jeg kommer meg i mål er jeg fornøyd, sier Nicola og smiler.

Deltaker Nicola Svabø håper på å fullføre løpet                                                                                                                    

Skiløypen er langt fra hverdagen til Nicola, som frem til nylig bodde i Australia. Selv om hun har null erfaring i skisporet har hun tatt på seg utfordringen på grunn av et løfte til sin mann – hun skal gjøre alt for å forelske seg i Norge de neste årene.

– Forhåpentligvis vil dedikasjonen til langrenn hjelpe meg å sette pris på det kalde været her, forteller Nicola.

Mikael har litt mer erfaring i løypa enn Nicola, men som oftes har det innebært rolige turer med appelsin, Kvikk Lunsj og Solo i sekken.

– Jeg eier i hvert fall allerede et par langrennski som jeg fikk til jul for ti år siden, så det må jo være en god start, sier Mikael.

Med godt humør og et stort pågangsmot

Frem til april vil Mikael og Nicola få trening og oppfølging av et profesjonelt team fra Lyn Skiklubb. Å fullføre 70 kilometer på ski krever ikke bare enorm styrke og utholdenhet, men også god teknikk. Mikael håper treningen vil gjøre han mer proff i løypa.

– Jeg forventer å få bedre skiteknikk, i tillegg til å bli sterkere og mer utholden.

Deltaker Mikael Joakimsen håper på bedre skiteknikk

Etter å ha vokst opp i Vesterålen med relativt dårlige skiforhold føler han at han ikke besitter den skiteknikken som er forventet av en som angivelig skal være født med ski på beina. Mikael legger derfor til:

– Nå kan jeg endelig utvikle meg til å bli den stereotypiske nordmannen som tilbringer all sin fritid under vinterhalvåret i skogen, og som har fremdrift nok i sporet til å kunne rope “LØYPE” til alle som måtte være så uheldige å stå i veien for meg, ler Mikael.

Hans motto er «å si ja, for så å lære seg hvordan å gjøre det senere!”, og det er akkurat dette han gjør nå.

Nicola har en lignende innstilling, og går inn i prosjektet med godt humør og et stort pågangsmot.

– Trykk alltid på knappene, hva er det verste som kan skje – ingenting! Sier Nicola.

Veien til mål

Fra januar 2019 og frem til startskuddet går i Finland 13.april, vil alle 6 deltakerne som er med i Prosjekt Ylläs-Levi få trening, oppfølging og støtte av et profesjonelt team. De vil også dokumentere sin reise gjennom bilder, videoer og blogginnlegg i sosiale medier – så følg de på Instagram Projectyllaslevi og snapchat Prosjektyl!

Du kan også følge med på hele Visma Ski Classics sesongen og utviklingen til Prosjekt Ylläs-Levi deltakerne HER.

Mest populære