Gå til hovedsiden

Hvorfor økonomisk helsesjekk av bedriften

Økonomisk helsesjekk av bedriften. En gjennomgang på hvor sunn bedriften er. Det er nyttig å ta med videre.

økonomisk helsesjekk av bedriften

Hvordan får man svar på hvor sunn drift man egentlig har? Med biler drar vi på EU-kontroll. Vi mennesker drar gjerne til legen for en årlig helsesjekk. Hvorfor? Jo, for å kartlegge hvordan tilstanden faktisk er.

Hva er en økonomisk helsesjekk

Gjennom en økonomisk helsesjekk av nøkkeltallene for din bedrift, får du en statusoppdatering. Du får vite hvor det er rom for forbedring. Hvilke kritiske punkter det bør gjøres noe med umiddelbart, og hva som på sikt kan bli en utfordring – eller en mulighet. Hvordan er veien videre? Dette gir deg en mulighet til å stake ut kursen videre, hvilke utfordringer må du jobbe med og hvilke muligheter finnes for din bedrift.

Hvorfor økonomisk helsesjekk

Selv om resultatet viser overskudd sliter du kanskje med likviditeten. Omsetningen har kanskje økt og dere jobber mer enn noen gang, men det vises ikke på resultatet.

Omsetningen blir bare lavere og lavere, ogdet er underskudd for andre år på rad. Selskapet ditt har gode marginer, dere tjener penger, utviklingen er fortsatt positiv, men hvordan kan det bli enda litt bedre?

Du lurer kanskje på hvorfor er det sånn? En økonomisk helsesjekk vil gi deg svaret!

Hvordan står din bedrift i forhold til resten av markedet

Det er nyttig å vite hvordan din bedrift står i forhold til konkurrentene og bransjen generelt. Driver du med de samme marginene som resten av bransjen? Bruk tid og energi på dette, og du vil høste godt utav det i tiden som kommer.

Visma har regnskapsførere og økonomiske rådgivere som kan hjelpe deg med en økonomisk helsesjekk av din bedrift. Les også mer om årsoppgjør her.

Mest populære