Gå til hovedsiden

Nytt år gir nytt håp for data management

Hva skjedde innen data og analyse i 2020, og hva spår vi at kommer til å gjelde for 2021? Vi kan med stor sikkerhet si at data management kommer til å endre seg betraktelig i løpet av de neste årene.

Mennesker møter ny teknologi

Denne artikkelen er basert på Heine Krog Iversen, CEO i TimeXtender, sin oppsummering av hva som gjelder innen IT-relaterte teknologier i 2021. Selvfølgelig er ikke disse spådommene eksakt vitenskap men de angir i hvilken retning vi tror industrien beveger seg basert på året som har gått og tilbakemeldinger fra markedet. I tillegg til sammendraget under, ser vi en økende etterspørsel etter selvbetjent analyse, AI og skytjenester.

Hva skjedde innen data management i 2020?

Når vi ser tilbake på året som har gått og tar i betraktning noen av bekymringene vi har hørt fra virksomheter, ser det ut til at vi med stor sikkerhet kan si at data mangement kommer til å endres betraktelig i løpet av de neste 2-5 årene. Etter hvert som virksomheter tilpasser seg hjemmekontor og etterspørselen fortsetter å øke ved at forretningsbrukere har mulighet til å få tilgang til dataene sine så rask som mulig, tror vi virksomheter vil se nærmere på deres nåværende data mangement-plattformer og -strategier. En del av denne evalueringen vil være å vurdere fordelene ved å gå over til “no-code” og automatisering.

Et annet interessant punkt fra 2020 er at vi så flere og flere markedsavdelinger kjøpe tekniske løsninger uten å vente på IT-evaluering og godkjenning. I tillegg har det også overrasket at flere IT-team i bedrifter ikke har vedtatt å finne nye måter å jobbe på for å utnytte alt dataarbeidet som oppnås av forretningsenheter basert på SaaS-tilbud.

5 steg for bedre data management

Virksomheter bruker i dag enormt med tid på å finne, forberede og organisere store mengder data slik at de kan brukes for analyse. Hva kan virksomheter gjøre for å redusere tiden som brukes på å finne og forberede data?

I denne guiden får du fem spesifikke steg som du kan ta for å redusere tiden det tar å forberede data for analyse.

Last ned guiden her

Hva vil skje innen data management i 2021?

Nå som vi er inne i 2021, tror vi det vil være fordelaktig for organisasjoner å benytte en kombinert data management-plattform som forbereder og justerer for skydistribusjon. Dette vil gjøre data klare for analyse ved å utnytte kraften i automatisering til å samle, forene, organisere, forme og laste data fra ulike kilder for å skape en moderne dataplattform. En moderne dataplattform kan støtte forskjellige bruksområder som er hentet fra bedriftsdata, og med hurtighet, effektivitet, kvalitet og skalerbarhet. Derfra kan du ta steget videre og dra nytte av de utallige fordelene som finnes i cloud computing.

Etter hvert som systemene blir mer komplekse, kan automatisering bidra til å forenkle og redusere arbeid som er tidkrevende, manuelt og repeterende. Dette frigjør teknisk personale til å involvere seg mer i komplekse saker som kan dra nytte av deres kompetanse og strategiske og kreative tenkning.

Konklusjon: Tid er penger

Tid er en av våre mest dyrebare ressurser. Hurtighet og høykvalitets beslutningstaking er helt essensielt. Vi tror at nærmeste fremtid for data management vil endre seg fra å stole på å skrive kode til å designe datastrømmer og datamodeller som raskt og mer effektivt kan støtte dine forretningsbehov.

Vil du vite mer om hvilke trender som gjelder innenfor data og analyse i 2021? Bli med på årets store event innen business intelligence og analytics 18. februar:

Meld deg på Analytics- og BI-trender 2021

Mest populære