Gå til hovedsiden

Muligheter med mobilitet

Tall fra TNS Gallup viser at internett-trafikk fra mobiltelefoner har passert desktop. Vi bruker mobilen til alt fra å kommunisere til å handle, eller søke etter informasjon. Mobilen kan også bidra til at skille mellom jobb og privatliv viskes ut. Det blir stadig vanligere å lese mail på kvelden, godkjenne reiseregninger på bussen eller sjekke lønnsslippen i det varslingen fra appen kommer opp på skjermen.

Mange organisasjoner har tilpasset nettsiden sin for mobile enheter. Men hvor mange organisasjoner har apper integrert i sine arbeidsprosesser?

Mobilitet, med de mulighetene det gir, påvirker hverdagen vår. Det er en måte å jobbe på – på tvers av teknologier – uavhengig av hvor du befinner deg. Når mange av de daglige arbeidsoppgavene kan gjøres på en mobil enhet, fører det til mer effektive arbeidsprosesser, en enklere hverdag og økt fleksibilitet.

Hvorfor ikke bruke tiden din på det som er viktig, nemlig kjernevirksomheten i din bedrift?

Noen eksempler på arbeidsprosesser hvor du kan spare tid…

Jobber du med ressursstyring? La de ansatte enkelt følge opp vakter via mobilen sin og raskt kommunisere sin tilgjengelighet. Jobber du i barnevernet og opplever at hjemmebesøk skaper mye etterarbeid? Få raskt tilgang til viktig informasjon, dokumenter og rapporter i løpet av hjemmebesøket.

For å lykkes med en mobil strategi er det lurt å starte med å stille seg noen grunnleggende spørsmål. Under har vi samlet noen tips som kan hjelpe deg i gang.

Start med å stille deg følgende spørsmål:

 • Hvilke arbeidsprosesser kan gjennomføres på mobil?
 • Hvem i min organisasjon bør involveres i vurderingen av mobile enheter som en del av arbeidsprosessene?
 • Hva blir konsekvensen for de ansatte?

Når du har besvart disse spørsmålene kan det være nyttig å sjekke følgende:

Finnes disse appene og tjenestene på markedet? Hvis svaret er ja. Kan appene integreres med mine eksisterende forretningsprosesser? Hvordan kan appene effektivisere arbeidsprosessene og hva er gevinstene? Hva kan vi gjøre selv og hva vil vi trenge hjelp til?

Ved å reflektere over disse spørsmålene har dere tatt det første viktige steget mot å realisere gevinstene mobilitet kan tilby. Vi ønsker dere lykke til!

Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss her

Mest populære

 • Lønn på 1. og 17. mai

  Lønn på 1. mai og 17. mai

  På våren er det mange røde dager på kalenderen og i den sammenheng får vi mange spørsmål knyttet til arbeidstakers rett på lønn for disse «fridagene».

 • Dette er Lean

  Lean manufacturing er en produksjonsmetodikk for varer og tjenester som stammer fra Toyota Production System (TPS). Målet er å forbedre lønnsomheten ved å eliminere all bruk av ressurser som ikke bidrar til å skape verdi for sluttkunden. I Visma spiller lean en viktig rolle og vi jobber aktivt mot å etterleve prinsippene filosofien er bygget på.