Gå til hovedsiden

Møt Vismas Summer Interns 2019

Årets Summer Internship i Prosjektledelse er over for denne gangen. De dyktige masterstudentene innen IT/Business har over sommeren hatt ansvar for å lede et prosjekt for konsernet. Prosjektene baseres på virkelige case som er strategisk viktig for Visma og vår utvikling. Her kan du bli bedre kjent med de norske internsene og lese om hva de har gjort i sommer.

visma-summer-interns-2019i
visma-summer-interns-2019

Amanda Axcrona

Utdanning: Indøk data
Alder: 20
Hva har du gjort i ditt sommerprosjekt?
Denne sommeren har Arvin og jeg jobbet med to veldig spennende prosjekter i Tripletex. I det første prosjektet jobbet vi med å kartlegge kundereisen for Tripletex kundene. Vi var ute hos mange av Tripletex sine kunder og intervjuet de om hvordan de opplevde salg- og supportopplevelsen. I det andre prosjektet jobbet vi med å lære oss hvordan CRM-systemet Salesforce fungerer for å så kunne sette dette opp for salgsavdelingen.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?
Noe av det som har overrasket meg mest her i Visma, er hvor mye ansvar man får over eget prosjekt som Summer Intern. Man har muligheten til å strukturere prosjektet og arbeidshverdagen selv, noe som har vært både utfordrende og lærerikt. Jeg har også fått muligheten til å møte utrolig mange flinke, engasjerte og hyggelige folk, noe som virkelig har bidratt til å gjøre sommeren min her unik.

Hvilke tre ord beskriver sommeren i Visma best?
Spennende, sosial, lærerik

 

 

Arvin Matre

Utdanning: Jeg tar for tiden en master i finans ved NHH og en master i business analytics ved BI
Alder: 21
Hva har du gjort i ditt sommerprosjekt?
I sommer har jeg jobbet i Tripletex med Amanda. Her jobbet vi først med kundereisen, mer spesifikt kjøps- og supportreisen. Deretter jobbet vi med å sette opp et nytt CRM system, som blant annet legger til rette for at Tripletex kan få mer kunnskap og innsikt om kundene sine.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?
Det overrasket meg veldig hvor mye frihet man har i Visma. Her er det virkelig bare deg selv som kan sette en stopper for hvor stort prosjektet er. Dessuten setter jeg pris på hvordan Visma utformer stillinger og arbeidsoppgaver i henhold til hva vi er gode på, og ikke presser oss inn i predefinerte roller.

Hva er det kuleste du har gjort i løpet av internshipet?
Det må være da vi var på Sommerstandup på Latter med andre Summer Interns og Management Trainees. Det ble ekstra gøy fordi noen av oss satt på første rad. De fikk gjennomgå!

 

 

Benjamin Sølvberg Buan

Utdanning: Ferdig med tredje året på Industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU hvor jeg har data som spesialisering
Alder: 21
Hva har du gjort i ditt sommerprosjekt?
I mitt prosjekt har jeg jobbet med maskinlæring i Visma Attach/Scanner, en app for å skanne kvitteringer og fakturaer. Jeg har jobbet med å implementere en modell som analyserer et bilde og finner ut om det senere vil være mulig å automatisk lese informasjonen som står på kvitteringen ved hjelp av en tjeneste Visma allerede har implementert. Ved hjelp av modellen kan man fortelle brukeren om de har tatt et bra bilde, eller om de burde ta et nytt som er mer leselig. Jeg har også jobbet med en modell for å automatisk beskjære et bilde så kun kvitteringen kommer med.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?
Hvor mye man selv kan påvirke retningen på prosjektene man jobber på. Mitt prosjekt var egentlig kun den første modellen for å bestemme bildekvalitet, men jeg så fort at dette kunne kombineres med en auto-cropper, og da fikk jeg lov til å bruke resten av sommeren på å prøve å få til det.

Hvilke tre ord beskriver sommeren i Visma best?
Spennende, effektivt og fritt

 

 

Caroline Lysebo

Utdanning: Indøk data
Alder: 21
Hva har du gjort i ditt sommerprosjekt?
Denne sommeren har jeg jobbet sammen med Emil på et prosjekt i IPA teamet i Visma. Vi har jobbet med å automatisere payroll prosessen i Bluegarden, som beregner lønn for blant annet alle norske sykehus og universiteter. Sluttproduktet er en webløsning for generering og prosessering av lønnskjøringer, en prosess som til nå har blitt gjort manuelt. Med vår løsning kan kundene selv sette når lønnen skal beregnes, og selve lønnskjøringen vil kunne skje automatisk basert på disse datoene.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?
Det som har overrasket meg mest er hvor stort prosjektet vårt endte med å bli, og hvor mye tillit vi fikk til å utforme det slik vi følte var best, da det vil påvirke mange av Vismas ansatte og kunder.

Hva synes du er det beste med Visma?
Det beste med Visma er miljøet på jobb og hvor imøtekommende og hjelpsomme alle er. Jeg har også satt stor pris på alt det sosiale som har blitt arrangert på kveldene.

 

 

 

Emil Johan Verlo Ifwarsson

Utdanning: Begynner i femte klasse på Indøk data med hovedprofil i finans
Alder: 22
Hva har du gjort i ditt sommerprosjekt?
I sommer har jeg jobbet med Caroline på et automatiseringsprosjekt for Bluegarden payroll i IPA teamet hos Visma. Dette teamet jobber med å automatisere prosesser, og står for Intelligent Process Automation. Det vi har gjort er å lage en webløsning for skedulering og håndtering av lønnsberegningsjobber for kunder Visma har, som kan erstatte tidkrevende prosesser som finnes i dag. Det er gode muligheter for at løsningen faktisk skal tas i bruk, og at systemet på sikt kan bli ganske stort.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?
Jeg hadde hørt mye bra om Visma som arbeidsplass før jeg begynte, men det har overrasket meg faktisk hvor hyggelige, hjelpsomme og flinke folk som jobber her er. Det er et skikkelig bra miljø, og det motiverer meg til å gjøre en god jobb.

Hva er det kuleste du har gjort i løpet av internshipet?
Det kuleste jeg har gjort er å gjøre hverdagen og oppgavene til personer som skal bruke det vi lager mindre knotete og enklere, og at vi fikk god feedback fra dem.

 

 

 

Martin Willoch Olstad

Utdanning: Industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU, med spesialisering i optimering
Alder: 22
Hva gjør du i ditt sommerprosjekt?
I sommer har Jonas og jeg jobbet for optimeringsteamet med ruteplanlegging i hjemmetjenesten. I dag velger ansatte i hjemmetjenesten tidsvinduene for når pasientoppgaver kan gjøres, og disse tidsvinduene påvirker i høy grad kvaliteten på ruter som til slutt foreslås. Vi har laget ulike modeller for å foreslå utvidelser av tidsvinduene, som gir størst mulig forbedring av rutene for minst mulig utvidelse.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?
Det som har overrasket meg mest i sommer er hvor mye ansvar vi fikk for prosjektet. Vi fikk ansvaret for å løse et reelt problem andre ansatte på optimeringsteamet ellers ville måtte løse. Hvis resultatene fra modellene våre er gode nok vil det vi har laget gå rett inn i produksjon og gjøre hverdagen til både pasienter og ansatte i hjemmetjenesten bedre.

Hva er det morsomste dere har gjort sammen i løpet av sommeren i Visma?
Det morsomste i sommer må være da vi så at modellene gav lovende resultater. På en god andreplass kommer kvelden vi var på standup på Latter, og samtlige Visma-ansatte på første rad ble hengt ut.

 

 

Jonas Sjong Forfot

Utdanning: Indøk data
Alder: 21
Hva gjør du i ditt sommerprosjekt?
I vårt sommerprosjekt jobber Martin og jeg med ruteplanlegging for hjemmetjenesten hos Vismas optimeringsteam. Her har hver pasient et tidsvindu for når et besøk kan skje for et bestemt oppdrag. Vi har sett på hvordan vi kan komme med forslag til utvidelse av disse tidsvinduene, slik at rutene som planlegges kan bli mer effektive, og pasientdata mer korrekt.

Hva har overrasket deg mest siden du startet hos Visma?
Jeg er imponert over hvor fritt vi har stått til å styre egen hverdag i løpet av internshipet. Jeg synes også det har vært veldig spennende å se hvor stor samfunnsnytte det kan ligge i å løse problemer med optimeringsfaglige teknikker.

Hva er det morsomste dere har gjort sammen i løpet av sommeren i Visma?
Jeg synes det har vært mest morsomt å se hvordan de vage idéene til løsninger som vi hadde i begynnelsen, etter mye planlegging, programmering, testing og feiling, til slutt ga resultater.

 

Er du vår neste Summer Intern?

Hvis du også ønsker nye utfordringer og muligheter i Visma, så håper vi du vil sende oss en søknad.

Les mer og se søknadsfrister her

Mest populære