Gå til hovedsiden

Mitt liv som Sales Trainee i Visma

I fjor startet jeg som Sales Trainee hos Visma. Å starte karrieren i Norges beste salgsmiljø har virkelig gitt meg en god utrustning til å nå ta fatt i rollen som salgskonsulent, jobbe med x-sales og være med å levere enda bedre løsninger til våre mange tusen kunder.

En era som Sales Trainee er over, og jeg skal bygge videre på min karriere som salgskonsulent i Visma Software. Før jeg forteller hva jeg skal gjøre i den nye stillingen vil jeg fortelle hvordan jeg kom hit.

Hvorfor Visma?

Jeg hadde en visjon om å bygge min karriere i en bransje i vekst, i et selskap som så verdien av å ansette unge mennesker, og i tillegg ønsket jeg å øke min salgskompetanse.

Det var ingen tvil om at Visma infridde alle mine ønsker, og etter tre intervjurunder fikk jeg tilbud om å bli Sales Trainee i Visma.

Livet som Sales Trainee

Sales Trainees in action - almost
Pep talk mellom slagene med de andre sales traineene. F.v. Henrik, Daniel, meg, Håkon og Daniel

Som Sales Trainee har jeg vært med på forskjellige prosjekt i de ulike selskapene i Visma. Jeg har blant annet solgt kurs for eksisterende kunder, et eksempel på dette er Lønn Update i forbindelse med A-ordningen. Fra 1.1.15 trådde det i kraft en ny regel for rapportering av lønn, og da skulle plutselig hele Norge på kurs for ikke å få Finanstilsynet på nakken.

Videre har jeg solgt skybaserte løsninger da dette er noe markedet etterspør mer og mer, og sist men ikke minst har jeg vært med å kartlegge tilfredsheten til våre kunder gjennom noe som kalles NPS-undersøkelser.

Ved å jobbe på tvers av konsernet, slik som traineene gjør, lærer man seg hvordan Visma er bygd opp og hvordan de forskjellige selskapene jobber. I tillegg har det hjulpet meg å bli bevisst på hva, og hvor jeg ville videre.

Sparring med Julia skjer ikke bare inne på kontoret

 Business and pleasure

Det har vært en bratt læringskurve med salgstreninger, kurs og  sertifiseringer på løpende bånd, samtidig som man også        skal praktisere det man lærer. Hverdagen er hektisk og det er    ikke mangel på utfordringer, noe som ikke er så overraskende    ettersom man er en viktig brikke i nordens ledende software-  selskap. Dette betyr også at man så og si er umettet på ressurser.  Jeg sparret ofte med de andre traineene i teamet, min personlige  mentor, min teamleder og vår prosjektleder, Julia.

Selv om det var godt med faglig back-up var likevel det beste, det  sosiale. Visma er et selskap med enormt mange unge, og det lager liv og skaper grunnlag for vennskap på tvers av selskapet. Middager, klatring, Latter, teater er noen av de tingene vi fikk klemt inn i løpet av min tid som trainee. Det er betryggende å vite at man jobber i et selskap hvor alle vil du skal lykkes – og trives.

Daniel, Sebastian, Mai-Linn og meg på nyttårsbord
IMG0894
Minijulebord med alle Sales traineene og sjefene i Visma Mamut

Veien videre i konsernet

Stafettpinnen (meg selv) går nå videre til Visma Software, der skal jeg sammen med et nyopprettet team øke kryss-salget i selskapet, samt være med på andre markedsaktiviteter.

IMG0846
Kun det beste er bra nok. Og gutta er ikke vanskelige å be når man trenger å dra frem verktøykassa

Igjen bevises det at Visma er et selskap i konstant endring. Min stilling, som også tidligere trainee Helene har fått, er helt nyopprettet og vi får derfor nå muligheten til å forme vår egen hverdag og være med på å bygge opp noe helt nytt.

IMG6893
Helene og jeg startet våre nye stillinger med å bli med på strategiseminar i Stockholm. Her med legenden, Cato, som selv var Management Trainee en gang i tiden

Jeg har lært mye om meg selv på denne veien, ikke minst har jeg forstått at et høyt aktivitetsnivå og effektivitet er kjernen for å lykkes innen salg. Selv om det er mange muligheter videre i konsernet var det salg jeg ønsket å fortsette med, fordi det er få ting som kan måles med følelsen man får når du closer et salg!

Har du lyst til å starte karrieren i Norges beste salgsmiljø? Søk da vel!

Søk nå!

Mest populære