Gå til hovedsiden

Livet som Business Summer Intern hos Visma

De fleste Summer Internships frister med relevant arbeidserfaring, nettverksbygging, kjennskap til bransjen, og mulighet til å se teori i praksis. Jeg vil la de store linjene ligge, og ta deg med ned på detaljnivå for Visma sitt 6-ukers Business Summer Internship.

De fleste Summer Internships frister med relevant arbeidserfaring, nettverksbygging, kjennskap til bransjen, og mulighet til å se teori i praksis. Jeg vil la de store linjene ligge, og ta deg med ned på detaljnivå for Visma sitt 6-ukers Business Summer Internship.

Prosjektleder

Hos Visma får du tildelt et hovedprosjekt i forkant av intern-perioden, hvor du er prosjektleder og har resultatansvar. De ulike avdelingene i Visma søker om å få en Summer Intern, og de beste prosjektene velges ut og matches med en Summer Intern. Slik sikres det at du jobber på et reelt prosjekt, og at arbeidet utføres som en del av den avdelingen prosjektet tilhører. Årets hovedprosjekter innebar alt fra markedsføring og SEO (Search Engine Optimization) av nettsider, go-to-market strategi, sammenslåing av CRM-systemer (Customer Relationship Management), og integrering av rammeverk for softwareutvikling. I tillegg ble vi tildelt et sideprosjekt, som skal utgjøre 10-15 prosent av  sommerens arbeid. Dette er et teamprosjekt for å kartlegge Visma sin profil mot studenter og foreslå forbedringstiltak. Prosjektene skal presenteres for henholdsvis avdelingen du jobber i og konsernledelsen, slik at lista legges høyt.

Læringsutbytte

Excel Visma
Visma holder blant annet egne Excel-kurs

Et Summer Internship hos Visma innebærer ikke kun et bidrag til deres verdiskapning, men også et enormt læringsutbytte for deg. Du utarbeider selv en egen prosjektplan i samråd med din prosjekteier, og står i stor grad fritt til å disponere din egen tid og innsats. Den første tiden brukes til å lese seg opp og lære om emnet du skal arbeide med, for så å omsette denne kunnskapen til resultater. Slik opparbeider du deg god kompetanse innen det gitte fagfeltet i løpet av perioden. Du får også delta på kurs innen tema som er relevant for ditt arbeid, slik som presentasjonsteknikk og Excel.

Sosialt

Hos Visma blir du tidlig en del av det sosiale miljøet. Etter ansettelse får du være med på både julebord og kickoff, slik at du blir kjent med Visma og dine kolleger. Det er jevnlige aktiviteter utover sommeren, først og fremst sammen med de andre Summer Internsene, men også med avdelingen din og Management Trainee-gjengen. Dette gir en god balanse til det faglige, samtidig som du får et godt inntrykk av hva slags folk som jobber hos Visma, som kanskje er noe av det viktigste ved valg av jobb senere? Du blir også kjent med ressurser som kan hjelpe deg videre med prosjektarbeidet.

Praktiske forhold

Dette er hva jeg vil karakterisere som hygienefaktorer, som fjerner noen bekymringer, og gir deg fleksibilitet til å fokusere på arbeidet. Hos Visma opererer de med kjernearbeidstid fra 9-15, noe som også gjelder for Summer Interns. Resultatfokus er et stikkord, og såkalt “facetime”(tilstedeværelse) betyr lite, men du bør dog tenke deg om hvilke signaler du sender hvis du drar hjem før sjefen hver dag. I kantinen får du frokost, varm lunsj med salatbar, og ettermiddagsmat hver dag. Internshipet er lønnet, og er antageligvis for de fleste et steg opp fra den tradisjonelle deltidsjobben. I tillegg er det sykkelgarasje og garderobe i Visma sine lokaler på Skøyen, hvis du ikke ønsker å benytte kollektivtransport i form av tog, buss og trikk, som ligger rett utenfor døren

Hvorfor jeg valgte å søke Visma
Da har du kanskje fått et bedre innblikk i hva et Summer Internship hos Visma innebærer, men hvilke fordeler gir det egentlig å jobbe her? Visma er en aktør i sterk vekst, og selv om de i mange år har vært markedsledende i sin bransje, er det først de siste årene de har gjort et byks inn i studentmassens øverste bevisthet. Den  sterke veksten gir gode muligheter for ambisiøse studenter, og har blant annet resultert i at Visma er godt representert i e24 sin kåring av ledertalenter. Internshipet gir et godt innblikk i fulltidsstillingen som Management Trainee, en utmerket mulighet ved endt utdannelse. Mitt inntrykk er at Visma tør å satse på sine unge ansatte, og hvis man oppnår gode resultater vil man også få store muligheter, noe vi tydelig ser i tidligere Management Traineer sin progresjon.

Da har du mitt inntrykk av en sommer som intern hos Visma, så står du forhåpentligvis bedre rustet til å ta valget når høstens søknadsfrister nærmer seg.

Lykke til!

Mest populære