Gå til hovedsiden

Vi inspirerer til å velge IT-studier gjennom OD-dagen

IKT-kompetanse er en kritisk faktor for digitalisering av privat og offentlig sektor i Norge. Gjennom Operasjons Dagsverk ønsker vi å vise unge hvilke muligheter som finnes innenfor IT-bransjen.

OD dagen hos Visma Consulting

Operasjon Dagsverk (OD) er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom, og det føltes ekstra viktig og riktig for Visma å bidra når formålet er relatert til teknologi og hvordan noen av enhetene vi har blitt så avhengig av i hverdagen produseres. 

«Vi valgte å støtte OD-dagen fordi vi ønsker hjelpe ungdom som ikke har de samme mulighetene til skolegang og grunnleggende menneskerettigheter som vi her i Norge tar for gitt. Samtidig ønsket vi å benytte OD til å vise frem noen av de mange spennende mulighetene som finnes innenfor IT-bransjen og derigjennom inspirere flere av dagens ungdommer til å velge studier innen IT og teknologi», sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

Disse seks elevene fikk prøve seg som IT-konsulenter for én dag.
Disse seks elevene fikk prøve seg som IT-konsulenter for én dag.

Vi ønsket å dele kunnskap og erfaring om fremtidens teknologi, som blant annet Internet of Things (IoT) og kunstig intelligens (AI). Dette skapte stor interesse og over 100 ungdommer søkte om å få jobbe hos Visma Consulting under OD-dagen. Av disse ble seks skoleelever fra ungdoms- og videregående skole ble “ansatt” for å jobbe som IT-konsulent for én dag. 

Hvorfor valgte dere å søke Visma Consulting under OD-dagen?

«Her kunne jeg få jobbe med noe jeg synes er veldig kult og samtidig hjelpe barn i Afrika. Det synes jeg var en fin deal», sier Magnus (12 år). 

«Fordi vi både kunne gripe denne muligheten med å jobbe som IT-konsulent for Visma i dag, men også vite at vi har bidratt til å hjelpe noen der ute», sier Linn (17 år).

For å kunne vise hva en retning innen teknologi kan by på, fikk de en utfordring som skulle løse noen praktiske utfordringer som gjør hverdagen enklere for oss – akkurat slik våre faste IT-konsulenter gjør hver dag. 

Hva gjorde de hos Visma Consulting? Sjekk ut video fra OD-dagen her:

Dette er utfordringen de fikk

En av våre konsulenter er håpløs på å lukke igjen skap og dører og Visma Consulting ønsket en løsning som kunne hjelpe vedkommende med å huske å lukke døren etter seg. Elevene hev seg ivrig over utfordingen og diskuterte forskjellige løsninger. 

Løsningen ble å utvikle en IoT-sensor som dekterer når skap ikke blir lukket etter bruk. Sammen jobbet de to og to slik at de alle fikk innsikt i alle aspekter når man utvikler en løsning. Løsningen de utviklet baserer seg på Arduino-teknologi i programmeringsspråket C++. 

Elever som løser utfordring under OD-dagen hos Visma Consulting
Magnus fikk prøve seg på utfordringene.

Først fikk de en innføring i 3D printing, for så designe en magnet og deretter 3D-printet de en kjøleskapsmagnet i Softwaren Cura. 

Målet til Visma Consulting var at de skulle bli møtt med en utfordring som en av våre konsulenter presenterte og at de så skulle løse det på best mulig måte. Engasjementet hos elevene var stort gjennom hele dagen, faktisk så stort at elevene ikke ville dra hjem når dagen var over.  

– Det var så gøy å se hvor engasjerte elevene var! Mitt inntrykk er at de ble inspirerte til å velge IT-studier etter denne dagen, sier Mouna Arntsen Benounis, senior HR-konsulent i Visma Consulting. 

Vi trenger flere IT-utdannede i Norge

IKT-kompetanse er kritisk for å digitalisere både privat og offentlig sektor, og mangel på slik kompetanse kan på sikt svekke Norges konkurranseevne. 

Les mer: Regjeringens manglende satnsing på IT- og teknologistudier setter Norges digitale konkurransekraft i fare 

– Det er viktig å berolige overfor unge som i dag vurderer en utdannelse innenfor IKT, at dette er en kompetanse som vi fremover vil ha et stort behov for, og at det derfor er et trygt studievalg med tanke på jobbmuligheter etter endt utdanning, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting. 

Bare i Norge ansetter Visma ca. 50 nyutdannede IKT-studenter hvert år. Vi opplever at rekrutteringsprosessen blir tøffere år for år, og at kampen om de beste hodene tilspisser seg.

Kunne du tenke deg å jobbe som IT-konsulent i Visma Consulting? Søk da vel: 

Sjekk ut våre ledige stillinger

Mest populære