Gå til hovedsiden

Hvorfor bør du bruke et rekrutterings- og bemanningsbyrå?

Å ansette riktig person kan gi bedriften et stort løft, men på den andre siden kan det å rekruttere feil kandidat koste hundretusener. Her har du flere eksempler på hvorfor det å bruke et rekrutterings- og bemanningsbyrå kan være lurt for din bedrift.

I følge Ledernytt har hele 2 av 3 ledere ansatt feil kandidat minst én gang, som viser at å ansette riktig kandidat er en utfordring for selv rutinerte og erfarne ledere. Rekrutterings- og bemanningsbyrået BackUp sier i tillegg at hver feilansettelse kan koste 500.000 kroner, som gjør dette til en kostbar feil å begå.

Så hvordan kan et rekrutterings- og bemanningsbyrå hjelpe deg i å ansette riktig kandidat?

  • Oppdage røde flagg
  • Gi kjennskap til de riktige spørsmålene
  • Spare deg for tid
  • Gi tilgang til riktige verktøy
  • Gi kjennskap til bransjene
  • Gi kjennskap til rollene

Erfaring

Bemanningsbyrå har årevis med ansettelseserfaring, og sitter på kunnskap om hva som er viktig å se etter i alle deler av intervjuprosessen. De vet hvordan man gjennomskuer de som har pyntet litt ekstra på CV-en, hvilke røde flagg man skal se etter, hvordan spørsmålene skal stilles for å teste de potensielle kandidatene og mye mer.

Det er veldig lett å glemme hvilke spørsmål man burde stille, eller ikke være klar over hva man bør spørre om for å finne riktig kandidat. For å hjelpe alle bedrifter med dette har vi i Visma Innkjøpssamarbeid bedt rekrutterings- og bemanningsbyrået Backup om hjelp for å få laget den ultimate intervjuguiden, hvor du finner de 15 viktigste spørsmålene du kan stille i intervjuene for å ansette den rette kandidaten.

Last ned gratis intervjuguide her

Tidsbesparelse

En rekrutteringsprosess er svært omfattende, og inneholder kartlegging av behov, stillingsutlysning, kandidatsøk, søknadsbehandling og ikke minst flere intervju av flere kandidater. Dette krever titalls timer for ledere som nok allerede har en travel timeplan for å gjøre bedriften så lønnsom som mulig.

Ved å bruke et bemanningsbyrå frigjør du mye tid som du kan bruke til andre prosjekter og møter, som kan gjøre at du tjener inn mer enn det bruken av bemanningsbyrået koster for å spare deg tid. Vinn-vinn.

Riktige verktøy

Skal man gå gjennom ti- eller hundretalls søknader og CV-er helt manuelt før man innkaller til intervju kan også dette ta enormt lang tid. Med tilgang til evne- og personlighetstester kan denne prosessen gjøres utrolig mye enklere ved å automatisk luke ut søkere som ikke matcher de ønskede kvalifikasjonene.

Slike tester gir også en innsikt før første intervju man ikke får ved å bare lese en CV og søknadsbrev, som gjør det enklere å finne riktige spørsmål å stille før de individuelle intervjuene.

Kjennskap til bransjene

Vet du hva som skiller en erfaren koder fra en nyutdannet? Har du full kontroll på SEO-trender, metatekster og hvordan du får innholdet til topps på Google? 

Som leder for en bedrift er det ikke sikkert du vet hva som er viktige egenskaper hos en utvikler, markedsfører eller HR-medarbeider. Det betyr at det ikke er sikkert du vet hvilke spørsmål du skal stille eller hvilke røde flagg du burde se etter i en intervjuprosess. 

Kjenner du ikke til hva som er viktig i rollen som trengs til bedriften din, kan du fort innse at den du ansatte ikke var så kompetent som det du trodde, og at du må starte jakten på en kandidat på ny. Her vil et bemanningsbyrå ha erfaringen og kompetansen som trengs innen de forskjellige bransjene for å hjelpe deg med å finne riktig kandidat, slik at du slipper feilansettelser.

Få rabatt hos bemanningsbyrå

Vi i Visma Innkjøpssamarbeid har ferdigforhandlet markedets beste avtaler med en rekke leverandører, slik at du får store rabatter på alt du trenger til din bedrift.

Ved å være medlem av Visma Innkjøpssamarbeid får du tilgang til markedets beste priser hos erfarne og anerkjente bemannings- og rekrutteringsbyrå, som vil gjøre ansettelsesprosessen din enklere, uansett hvem du ønsker å ansette.

Se rabattene her.

Ikke medlem av Visma Innkjøpssamarbeid?

Prøv gratis her

Mest populære