Gå til hovedsiden

Hvordan finner du og drømmejobben hverandre på LinkedIn?

Det å søke jobb er ofte en jobb i seg selv. Veien til drømmejobben kan virke uendelig, men fortvil ikke. Jobben er der ute, det handler bare om timing og synlighet!
Her kommer noen tips på hvordan du som kandidat kan gjøre deg mer synlig for headhuntere/rekrutterere på LinkedIn.

pixabay.com

LinkedIn har i dag over 350 millioner brukere, godt og vel over en million bare i Norge.  Mange firmaer har LinkedIn som sin viktigste rekrutteringskanal.

Her kommer noen tips på hvordan du som kandidat kan gjøre deg mer synlig for headhuntere/rekrutterere på LinkedIn.

Din profil er din CV:

Det å ha et profesjonelt bilde, tekst uten skrivefeil og en enkel, strukturert oppsummering er en forutsetning. Profilen bør inneholde det samme som en CV, men med mer utfyllende informasjon slik at vi som leser profilen din  forstår hvilke oppgaver du har hatt.

Kontaktinformasjon bør være synlig og du kan under innstillinger legge inn at du ønsker henvendelser vedrørende karrieremuligheter og jobbtilbud etc. Jeg anbefaler også at du endrer URL på profilen din slik at du får https://www.linkedin.com/in/firstnamelastname.
Om du velger å skrive profilen din på engelsk eller norsk, er valgfritt. Jeg som rekrutterer for Visma Consulting foretrekker at profilene er på norsk, rett og slett fordi det å snakke/skrive godt norsk er en forutsetning for å få jobb hos oss. Dersom du søker jobb i et internasjonalt selskap som skriver stillingsannonsene sine på engelsk eller er villig til å jobbe utenfor landets grenser bør du imidlertid skrive profilen din på engelsk.

Anbefalinger:

Få kollegaer/ledere/studievenner (både gamle og nye) til å skrive en anbefaling av deg. LinkedIn mener alle bør ha minimum 3 anbefalinger. Dette gir oss som er inne på profilen din et bilde av hvem du er som person og kan være svært verdifullt i en screeningsprosess. Husk også å legge til endorcements. Har du for eksempel en litt sprikende bakgrunn kan endorcements hjelpe rekruttereren til å forstå hvor din kjernekompetanse ligger.

Hvem bør du knytte kontakt med?

Legg til alt av venner, bekjente, gamle/nye kollegaer på LinkedIn, tenk at barrieren for å legge til noen på LinkedIn er mye lavere enn for eksempel Facebook. Alt handler om nettverksbygging, så er du i tvil, legg personen til!

Hvem bør du følge?

Vær aktiv- meld deg inn i relevante grupper, ta del i diskusjoner, del og lik innlegg.  Følg de firmaene du ønsker å komme i kontakt med. Ikke bare får du opp innlegg/jobber de legger ut, men mange rekrutterere gjør også avanserte søk når de headhunter, der de avgrenser søket til de som faktisk følger firmaet de representerer. Helt til slutt er mitt råd fra et rekrutteringsperspektiv: Besøk profilene til HR/Rekrutteringskonsulentene i de firmaene som er interessante. Det første jeg gjør når jeg kommer på jobb er å sjekke hvem som har besøkt profilen min. Ser jeg en profil som kan matche det jeg leter etter er det ofte jeg tar direkte kontakt med kandidaten.

Lykke til i jobbjakten, og vis deg frem, slik at vi finner akkurat deg blant de 350 millioner brukerne!

Vi har flere spennende stillinger og ledig plass på laget! Ta en titt på hvilke muligheter som finnes hos oss.

Mest populære