Gå til hovedsiden

Hva gjør vi i Visma når vi ikke kan møtes fysisk?

Ett år inn i pandemien og hjemmekontoret har blitt den nye normalen for mange. Vi kommuniserer fortsatt via video og det er ikke lett å finne aktiviteter hvor man i like stor grad kan kjenne på fellesskapet man var vant til før pandemien. Noen av våre ansatte tok derfor saken i egne hender og snekret sammen en opplevelse vi sent vil glemme.

Amazing Race virtuelt Visma Consulting

Slutten av april var her, og en forsiktig vårstemning hadde meldt sin ankomst. Helst skulle vi ha møttes slik vi vanligvis gjør etter endt arbeidsdag: God mat og drikke kombinert med flotte kolleger og gode samtaler. Men akkurat det måtte vi vente enda litt til med. Visma Custom Solutions tok derfor saken i egne hender og sørget for at vi kunne ha en kveld på hjemmekontoret fylt med god mat og drikke, sang, lek og moro. Med over 200 personer og 40 lag påmeldt fra både Oslo, Trondheim og Ålesund var alt duket for en fantastisk helaften.

The Amazing Race: Visma Edition henter inspirasjon fra det populære tv-programmet “The Amazing Race”, hvor ulike lag blir sendt ut på en uforglemmelig reise på tvers av både land og kulturer. Selv om den digitale versjonen inneholdt litt færre flyturer og ikke like eksotiske omgivelser var likevel stemningen til å ta og føle på. 

Lagene ble kastet inn i Google Maps. Herfra var det opp til hvert enkelt å lag å løse oppgavene som de ble servert, og dermed komme seg videre på reisen. Street View ble raskt anvendt for å finne hint, og etter hvert som spørsmålene ble mer og mer intrikate økte også lysten til å finne alternative måter å løse oppgavene på. Det var nemlig bare én regel knyttet til konkurransen: Møt opp i den felles lobbyen 2 timer senere. Dette åpnet for muligheter til å være kreativ i oppgaveløsingen – hvor flere dro frem hacking-ferdighetene sine til å hente ut noen av svarene.

Det skulle vise seg at både sangstemmer og rytme i kroppen også skulle komme godt med underveis da innspilling av musikkvideo stod for tur. Etter to intense timer fylt med latter og konkurranselystne kollegaer var en vinner kåret. 

Se et utdrag fra kvelden her:

Et annerledes år

Vi har lagt et annerledes år bak oss. Lønningspils, Barry’s Bootcamp, squash og klatring har blitt erstattet med Kahoot, digital felleslunch og treningsøkter over video. Vi har holdt kontakten med hverandre og hatt et sterkt felles ønske om å gjøre det beste ut av situasjonen vi står i. Nå som vaksineløpet er godt i gang kan vi begynne å kjenne på den gleden som vil oppstå når vi endelig jevnlig kan møte hverandre fysisk igjen. Å kunne gi en kollega en god bursdagsklem eller å spontant dra ut på livet etter endt arbeidsdag for å feire den siste systemtesten som endelig var i boks. For det er få ting som engasjerer mer på jobb enn å jobbe med mennesker du respekterer og verdsetter og som du gjerne kan tilbringe noen ekstra timer til med i løpet av dagen. Det er disse menneskene vi nå snart kan møte igjen. Og det er disse menneskene jeg er svært takknemlig for å ha som mine kollegaer.

Ønsker du å være en del av et arbeidsmiljø hvor vi spiller hverandre gode?

Sjekk ut visma.no/consulting/konsulent-jobb/

Mest populære