Gå til hovedsiden

[Podkast]: Norsk seniorpolitisk barometer for 2021

Hvordan kan HR sikre god seniorpolitikk i bedriften? Podkasten HRprat inviterte Linda Hauge, seniorrådgiver i Senter for Seniorpolitikk, for å bli klokere på dette.

Ipsos har på oppdrag fra Senter for seniorpolitikk (SSP) gjennomført Norsk seniorpolitisk barometer for 2021. Undersøkelsen har kartlagt holdninger til seniorpolitiske spørsmål i arbeidslivet hvert eneste år siden 2003.

Årets undersøkelse er gjennomført blant ledere i arbeidslivet, og forskjeller mellom offentlig og privat sektor fått særlig stor plass i rapporten. Mer enn 6 av 10 ledere foretrekker å ha yngre med på laget ved innførelse av ny teknologi eller nye arbeidsmåter. 1 av 4 sier de har opplevd at eldre blir forbigått ved forfremmelser og intern rekruttering.

Hør HRprat-episoden nedenfor, eller der du lytter på podkaster.

Her er Linda Hauges tre råd til HR for å sikre god seniorpolitikk i bedriften: 

  1. Hold deg oppdatert om aldring og arbeid slik at du driver med kunnskapsbasert HR (og ikke handler på autopilot).
  2. Spør deg selv: Måten du driver med kompetanseutvikling, karriereplanlegging, rekruttering, oppgavefordeling, lønnspolitikk og lignende – omfatter dette også seniorer?
  3. Ta i bruk seniorpolitikk.no for å skaffe kunnskap og for å holde deg oppdatert. Her ligger f.eks. seniorpolitisk veileder, som er en enkel veiledning for å utvikle/oppdatere seniorpolitikken eller seniorperspektivet i personalpolitikken sin. Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt får man oppdateringer på nyheter, fagstoff og arrangement i innboksen. 

Ønsker du mer faglig påfyll?

Hør flere episoder med HRprat her

Mest populære