Gå til hovedsiden

Hils på årets summer interns i Visma Consulting

Etter å ha lagt bak seg nok et semester med digital undervisning og digitale eksamener, kan 11 håpefulle studenter se frem til et lærerikt og spennende summer internship i Visma Consulting. Vi har tatt en hyggelig prat med fire av de!

Tradisjonen tro er juni måneden når Visma Consulting får gleden av å ønske en fantastisk gjeng med spente, energiske og håpefulle studenter velkommen til våre kontorer. I år er det ingen unntak, og studentene gleder seg til en lærerik og spennende sommer:

“Jeg ser for meg en utrolig lærerik og morsom sommer der jeg får testet ut konsulentbransjen og blir kjent med Visma. Jeg tror det vil by på mange spennende problemstillinger der jeg får utfordret meg selv, og ser for meg en bratt læringskurve med unik erfaring jeg ikke ville fått kun gjennom studiet. Ikke minst kommer jeg nok til å bli godt kjent med mange nye mennesker, og kose meg masse med alt det sosiale vi har planlagt. Så langt har jeg hatt det veldig gøy både på jobb og utenom, og jeg kan ikke se for meg annet enn at jeg har en helt fantastisk sommer i vente”, sier Vilde Vraalstad.

“Jeg tror sommeren i Visma Consulting kommer til å by på prosjekter som er lærerrike og relle, slik at man får prøve seg som en konsulent i en seriøs bedrift med ekte kunder. Jeg håper sommeren kommer til å lære meg nye nytt, først og fremst teknisk, men også med fokus på scrum og hvordan et team med utviklere arbeider sammen. Jeg forventer at vi får lov til å prøve oss frem på egen hånd, selv om de tekniske ressursene våre allikevel er med oss hele veien og støtter opp der vi trenger hjelp. I tillegg har jeg hørt svært mye positivt om Visma på den sosiale siden, så jeg ser frem til hva sommeren har å by på!”, sier Filip Johansen.

Hva var det som gjorde at du søkte et summer internship hos Visma Consulting?

“Siden jeg startet på Datateknologi har Visma Consulting for meg vært den bedriften som har vært mest synlig, og som jeg har fått best inntrykk av. I 1.klasse fikk jeg besøke kontorene deres på bedriftsarrangement, og har senere i studiet fått høre om internshipet av studievenner som har jobbet der tidligere. Da var det selvfølgelig ingen tvil om at det var Visma som sto først i listen over jobbsøknader som skulle skrives”, sier Katrine Holm.

“Jeg hadde sommerjobb hos Visma Consulting i fjor, og var veldig fornøyd med alt jeg lærte og alle de herlige menneskene jeg møtte. Derfor ble det naturlig å prøve en sommer til, denne gangen med litt mer ansvar som prosjektleder. Når jeg søkte sommerjobben første gang var det mye på grunn av de vennene og bekjente jeg har fra studiet som også hadde vært veldig gode opplevelser med å jobbe her”, sier Åsne Stige.

Åsne jobbet i teamet som videreutviklet softwaren Visma Compliance i fjorårets summer internship. Se Åsne fortelle om Visma Compliance her:

Studentene får bidratt i reelle prosjekter

Årets sommerstudenter blir fordelt på to ulike team. Det ene teamet jobber på et prosjekt for Landbruksdirektoratet, og det andre teamet hos Helsedirektoratet. Dette gir de et reelt innblikk i hvordan det er å være IT-konsulent ute hos en kunde. På siste arbeidsdag presenteres den IT-løsningen de har utviklet. 

Les mer om hva studentene jobbet med i fjorårets summer internship her.

Hvordan har det vært å jobbe på prosjektene så langt?

“Så langt har vi brukt god tid på å sette oss inn i prosjektet og planlegge den videre prosessen. Jeg har blitt introdusert for en helt ny metode for prosjektplanlegging, og lært masse av dette. Vi har etablert et godt miljø for samarbeid, og blitt godt kjent innad i teamet. Vi er nå klare for å begynne ordentlig med selve programmeringen, noe jeg ser veldig frem til”, sier Vilde.

“Vi har fått et utrolig kult prosjekt som er et viktig reelt problem for kunden. Så langt har vi i teamet planlagt hvordan løsningen vil se ut og hvordan vi skal utføre oppgavene underveis i prosessen. Vi har fått kursing i ulike teknologier og satt oss inn i mye nytt. De ansatte har stor tillit til oss, og vi har allerede blitt tildelt mye ansvar”, sier Katrine.

“Hittil har sommeren vært veldig spennende. Vi har fått kule prosjekter med reelle problemstillinger som har gjort oss nødt til å sette oss ned i teamet og diskutere hvordan vi skal løse ting best mulig. Prosjektene våre inkluderer frontend, backend, databaser og muligens maskinlæring, så jeg føler jeg får brukt det meste av det jeg har lært på skolen i praksis, samt at jeg har lært meg utrolig mye nytt”, sier Filip.

Både sosialt og faglig påfyll

I tillegg til faglig program består sommeren også av mye moro utenfor prosjektet. Vi sørger for at man blir godt kjent ved å blant annet fagkvelder, middager på restauranter og ulike aktiviteter. I år, som i fjor, følger vi retningslinjene fra myndighetene om 1 meters avstand.

“Jeg er superheldig som har fått blitt med i en så fin gjeng av sommerstudenter. Vi har allerede etablert et godt miljø der alle har blitt godt kjent, og vi har det veldig gøy på jobb. Blant annet har vi ofte konkurranser og annen kos i pausene. Det skjer også masse sosialt utenom jobb, og vi har sålangt hatt rebusløp, spist sammen og vært på minigolf. Vi har mye annet gøy å se framover mot, og jeg gleder meg masse til resten av sommeren”, sier Vilde.

“Det sosiale har vært over all forventning. Hver uke skjer det sosiale sammenkomster, både arrangert og på eget initiativ i avdelingen. Vi har blant annet grillet og vært på minigolf, til uken skal vi til Huk og bade!”, sier Katrine.

Vi gleder oss til å følge studentene gjennom sommeren, og få presentert hva de har utviklet etter endt prosjekt.

Mest populære