Gå til hovedsiden

Summer Internship: Slik har sommeren vært hos Visma Consulting 

Hvert år fylles lokalene til Visma Consulting med spente, energiske og håpefulle studenter for sommeren. Når de trer inn i gangene de første dagene yrer det av liv og røre, og ingenting minner om en rolig sommer. 

VismaConsultingSummerInterns2020

Koronakrisen skapte usikre tider i markedet og derfor har vi i Visma vært ekstra fornøyde med at vi i år kunne ta i mot hele 16 sommerstudenter, som har vært ivrige på å lære så mye som mulig.

– Jeg har hatt det helt supert som summer intern. Synes tiden har gått kjempefort fordi vi hele tiden har lært nye ting og hatt et godt samhold. Det har absolutt levd opp til forventningene mine, sier Vilde Arntzen.

På bakgrunn av erfaring og kompetanse ble gjengen delt opp i to ulike prosjektgrupper. Som igjen fikk ansvar for hvert sitt prosjekt, nemlig Visma Compliance og syntetiske data. Gruppene fordelte så ansvarsområder og arbeidsoppgaver mellom seg.

Det ble brukt en scrumbasert metodikk i prosjektene og hvor studentene har fått definerte roller. Eksempler på slike roller kan være teknisk ansvarlig, funksjonelt ansvarlig, scrum-master, interaksjonsdesigner eller testansvarlig.

Er du student og nysgjerrig på IT-bransjen? Bli med i Visma-familien for en sommer og prøv deg som konsulent i Visma Consulting! Les mer her.

Hvilke prosjekter har de jobbet med?

Prosjektene som studentene har jobbet med i sommer er Visma Compliance og syntetiske data. Visma Compliance er en tjeneste som lar virksomheter føre protokoll behandling av personopplysninger i henhold til Artikkel 30, på en enkel og sikker måte. Løsningen gir deg en oversikt over hvilke data virksomheten har og kategoriserer den basert på hvem dataen gjelder for, hva den gjelder for og hvor sensitive de opplysningene er.

I sommer har studentene utvidet Visma Compliance med en DPIA-modul. DPIA står for Data Protection Impact Assessment og det er en prosess som vurderer personvernkonsekvensene. Teamet har derfor jobbet med full stack development for å bygge modulen og teamet har bestått av en frontend-gjeng som jobbet i Vue.js og en backend-gjeng som jobbet i .Net.

“Produktet vi utvikler har allerede betalende kunder, så det er motiverende å vite at vi skaper noe som direkte tilfører verdi både for Visma og for deres klienter”, sa  Jakob Engebretsen underveis i prosjektet.

Det ligger store verdier i gode data, men av personvernshensyn er ofte tilgangen begrenset. Personvernopplysningslovgivningen har gitt økt fokus på hva man kan bruke innsamlede personopplysninger til. Derfor har en gruppe av sommerstudentene jobbet med Visma Synth, en løsning som går ut på å syntetisere produksjonsdata av personer på en sikker måte. Formålet med Visma Synth er å produsere realistisk data som gjenspeiler produksjonsdataene, mens personveropplysningene er anonymiserte og derfor umulig å gjenskape. Løsningen består av en frontend utviklet i React.js og en backend utviklet i .Net. I tillegg består løsningen av en ident-poll, en komponent som genererer persondata for å forenkle testing og sørge for et økt personvern. Det er denne komponenten studentene som har utviklet i sommer.

“Så vi genererer falske, men samtidig realistiske personer. Det har bydd på mange spennende utfordringer ”, sier Carina Rutledal

Sosiale aktiviteter

I tillegg til faglig påfyll har sommeren bestått av flere sosiale sammenkomster hvor studentene har fått mulighet til å bli bedre kjent med hverandre. Blant annet kan vi nevne leker og pizza på kontoret, paint’n sip, volleyball, grilling på Hovedøya og ikke minst en skikkelig avslutningsmiddag!

Takterassen på Skøyen har blitt brukt flittig til ispauser, grilling og påfyll av D-vitaminer fra solen. Gjengen som ankom Skøyen i midten av juni har nå blitt en sammensveiset gjeng som har delt utallige kaffekopper rundt kaffemaskinen mens latteren satt løst.

PaintandsipmedSummerInterns

Vil du vite mer om Summer Internship i Visma Consulting?

Les mer om Summer Internship her

Mest populære