Hei fra Riga!

Vår første jobbreise! Vi (Interns Stine og Steinar) har vært så heldige å få besøke shoringsenteret i Riga. Vi ankom i nyinnflyttede lokaler på mandag og ble godt tatt imot av serviceinnstilte latviere. De fine kontorlokalene med massevis av ledige pulter og gulvplass røpte at dette er et kontor med vekstplaner. I løpet av den neste tiden skal lokalene fylles opp med nye kollegaer, slik at den stadig økende etterspørsel etter arbeidskraft i Visma-enhetene kan tilfredsstilles.

20150707210654

Etter en mottakelseslunsj var vi klare for en aldri så liten workshop med Managing Director og Business Process Manager. Målet var todelt; vi skulle presentere noen av våre funn som var relevant for dem og de skulle bidra med input videre til vårt prosjekt. Vi fikk nyttige innspill på både ulike shoringmodeller og hva som bør danne beslutningsgrunnlag for hvor man velger å lokalisere shoringenhetene. Alt i alt superspennende å høre deres perspektiver på disse temaene som vi har jobbet med de siste ukene.

Vi fikk heldigvis også se mer enn kontorlokaler og hotellrom. Vår latviske vert var serviceinnstilt som få, og kjørte oss rundt hvor enn vi ville. Vi fikk oppleve både gamlebyen, et sjokolademuseum og ikke minst latvisk mat. Sistnevnte er virkelig det vi ville kalt sikringskost – og det i voksne porsjoner.

Riga – takk for oss for denne gang.

Ta en titt her for et innblikk i hverdagen til fjorårets interns:!

 

0