Gå til hovedsiden

Noen ganger kan det gjøres enkelt

Da jeg skulle lage en ny webside, ble jeg fort inspirert av all ny teknologi jeg kunne prøve ut. Så valgte jeg å gjøre det helt enkelt.

Veiskilt Easy street

Kanskje jeg skulle ta i bruk Kafka for distribuert behandling av alle søknadene som kom inn via siden, fra alle de lastbalanserte JavaScript-klientene som var deployet på CDN for å sørge for raskest mulig svar uansett hvor i verden søkeren var.

Da måtte jeg selvfølgelig dra i gang continous deployment, lære meg GoCD fordi det er mest hipt. Jeg måtte sette opp testmiljøer som kunne dras opp og ned on-demand, og koste meg en brøkdel av en dollar i måneden fordi jeg aldri brukte mer enn jeg hadde behov for.

Jeg så for meg at jeg burde ta ut noen konsulenter fra fakturerbare prosjekter for å lage et stjerneteam som skulle jobbe med dette med smidige metodikker for å oppnå et resultat som skulle levere et MVP innen så kort tid som mulig, og så videreutvikle løsningen i noen måneder.

På teamet trengte jeg selvfølgelig en funksjonell, en testansvarlig, en arkitekt, prosjektleder, noen interaksjonsdesignere, og et par utviklere.

Mens jeg planla alt dette, prokrastinerte jeg litt og lagde en kjapp frontend i React og Redux som kommuniserte med en enkel backend laget i Dropwizard som bruker mail til å sende søknadene til HR-avdelingen vår.

Det hele kjører jeg på én simpel server, med “java -jar landingsside.jar server prodkonfig.yaml &,” for å kjøre http://javautvikler.vismaconsulting.no og bruker isitdown.no for å varsle om eventuell nedetid. Det blir nesten for enkelt. Nå håper jeg bare ingen ser sitt snitt til å DDOSe siden.

Mest populære