Veiskilt Easy street

Noen ganger kan det gjøres enkelt

Da jeg tok på meg oppgaven å lage en landingsside for jobbannonsene våre for erfarne Java-utviklere, tenkte jeg på buzzord som Docker og Kubernetes. Jeg tenkte på automatisk opp- og nedskalering, redundans, nedetidsfri deploy og hele pakka. Det kunne selvfølgelig ikke være en monolitt, så jeg planla mikrotjenestearkitektur. Konsul skulle brukes som service discovery.

Kanskje jeg skulle ta i bruk Kafka for distribuert behandling av alle søknadene som kom inn via siden, fra alle de lastbalanserte JavaScript-klientene som var deployet på CDN for å sørge for raskest mulig svar uansett hvor i verden søkeren var.

Da måtte jeg selvfølgelig dra i gang continous deployment, lære meg GoCD fordi det er mest hipt. Jeg måtte sette opp testmiljøer som kunne dras opp og ned on-demand, og koste meg en brøkdel av en dollar i måneden fordi jeg aldri brukte mer enn jeg hadde behov for.

Jeg så for meg at jeg burde ta ut noen konsulenter fra fakturerbare prosjekter for å lage et stjerneteam som skulle jobbe med dette med smidige metodikker for å oppnå et resultat som skulle levere et MVP innen så kort tid som mulig, og så videreutvikle løsningen i noen måneder.

På teamet trengte jeg selvfølgelig en funksjonell, en testansvarlig, en arkitekt, prosjektleder, noen interaksjonsdesignere, og et par utviklere.

Mens jeg planla alt dette, prokrastinerte jeg litt og lagde en kjapp frontend i React og Redux som kommuniserte med en enkel backend laget i Dropwizard som bruker mail til å sende søknadene til HR-avdelingen vår.

Det hele kjører jeg på én simpel server, med “java -jar landingsside.jar server prodkonfig.yaml &,” for å kjøre http://javautvikler.vismaconsulting.no og bruker isitdown.no for å varsle om eventuell nedetid. Det blir nesten for enkelt. Nå håper jeg bare ingen ser sitt snitt til å DDOSe siden.

 

Anders Emil er konsulent i Visma Consulting, og programmerer for det meste i Java og JavaScript på prosjekter. Som fagsjef i Visma Consulting bruker han det meste av den tiden han ikke er i prosjekter på å sørge for at konsulentene i bedriften deler kunnskap og er oppdatert på teknologifronten.
Connect with Anders Emil: