Gå til hovedsiden

Følg Petter og Victoria på reisen til det 60 km lange skirennet Ylläs-Levi

Victoria og Petter har akseptert den ultimate utfordringen: gjennomføre skirennet Ylläs-Levi på 60 km i begynnelsen av april.

Som sponsor av Visma Ski classics har vi oppfordret ansatte med lite eller ingen skierfaring til å melde seg på prosjekt Ylläs-Levi. Prosjektet går ut på følgende: komme i form, lære seg skiteknikk og fullføre the 60 km lange rennet “Ylläs-Levi”, som er det siste langrennsløpet i Visma Ski Classics. Victoria og Petter ble plukket ut til å bli en del av prosjektet, og de har kun tre måneder på å gå fra “langløp-zero” til “langløp-hero”.

Ingen av vinnerne har tidligere deltatt i et skirenn, og fra januar til april vil vi følge deres reise til å bli langrennsløper i eliteklassen. I denne perioden vil Karianne Bjellånes, profesjonell skitrener og tidligere juniorverdensmester, sørge for opplæring og utvikle deres skiteknikk, samt generelle fysiske helse gjennom den intensive treningsperioden. Nedenfor kan du bli litt bedre kjent med deltakerne.

Victoria

Det er 15 år siden jeg har rørt langrennski. Jeg husker faktisk den dagen. Det var i 7.klasse, vi var på klassetur og skulle på en to timers langrennstur. Etter en knapp time med frustrasjon og irritasjon over at jeg ikke kom meg framover (kan sikkert skyldes på dårlig form, dårlige ski og null teknikk) tok jeg skia i protest under armene og gikk siste rest. Siden da har jeg sverget til alpinbakken, der går jo det som det suser nedover. I tillegg kommer jeg fra Sunnmøre, mer sentrert på kartet; Fosnavåg, hvor jeg er omringet av flotte fjorder og fjell. Så i min omgangskrets har det ikke vært noe spesiell interesse for langrenn men mer fjellturer og alpint. Jeg har i tillegg de siste seks årene bodd i Bergen, Leeds og Uruguay, som da har gjort at jeg i voksen alder ikke har trengt å ta opp igjen minnene eller de ikke-eksisterende erfaringene av å gå på langrenn.

For ett år siden var jeg så heldig og fikk meg jobb her i Visma Collectors AS ved fakturaavdelingen og forflyttet meg hit til Østlandet. Jeg lærte fort at langrenn, det er virkelig aktiviteten å gjøre på vinteren her. Jeg bestemte meg i november at denne vinteren, blir vinteren hvor jeg skal pusse støv av mine intet-eksisterende langrennserfaringer, slette unge minner og komme i gang.  Skulle kanskje ikke ha sagt det, for noen knappe uker etter kom det en e-post fra avdelingsleder hvor man kunne melde seg på prosjekt Ylläs – Levi.  Jeg elsker jo utfordringer og tenkte; hvorfor ikke. Her kan jeg faktisk virkelig få lære alt som trengs for å starte min lille langrenns karrière og det er virkelig en mulighet jeg mest sannsynlig ikke får igjen. Så de siste fem minuttene av arbeidsdagen slengte jeg inn en søknad og regnet med at her er jeg alt for uerfaren til å kunne bli tatt ut uansett.  Viste seg at en super uerfaren langrennsløper var akkurat det de var ute etter. Så her sitter jeg nå da med splitters nye ski og skal om knappe tre måneder fullføre et 60 km(!!) langt løp i Finland sammen med Petter og fire andre kollegaer fra Sverige og Finland.

Tror ikke jeg helt vet hva jeg har meldt meg på, men en ting er sikkert, jeg gleder meg utrolig mye til denne reisen fremover sammen med Petter og Karianne, og jeg tar utfordringen på strak arm. Det at vi får lære teknikk , får et treningsprogram samt oppfølging gjør at  jeg vet jeg klarer dette. Kommer nok til å møte på mange hindringer langs veien, men det er de som gjør dette spennende. Jeg gleder meg både til oppturene og nedturene, da det er de som gjør at jeg lærer og blir mange erfaringer rikere. Siden jeg starter med et såpass uerfarent/dårlig utgangspunkt kan det ikke gå annet enn oppover herfra 🙂

Petter

Da jeg fikk telefonen med melding om at jeg hadde kommet med på dette prosjektet tenkte jeg først: Wow! Dette blir kult! Men det tok ikke mange sekundene før tanke nummer to kom som var: Oj! 60 km på ski over Lappland er langt!

For, jeg ble langt fra født med ski på beina og har stort sett holdt meg til alpinbakkene hele livet. Men, de siste 2-3 årene har det oppstått et visst langrennspress i vennegjengen, som har ført til at det har blitt 3-4 turer i sesongen. Det jeg har erfart er at turene ikke skal bli så fryktelig lange før jeg blir ganske sliten. Det er jo kanskje ikke så rart, for jeg har aldri lært teknikk og kjenner sjelden at smøringen sitter helt som den skal. Kombinerer jeg dette med at jeg strengt tatt heller ikke har trent noe særlig kondisjon de siste årene heller, så konkluderer jeg med….. Masse potensiale for forbedring!

Ellers, når jeg ikke er terper diagonalteknikk i kollen, jobber jeg som konsulentsjef i Visma Unique. Før det har jeg vært management trainee, og har derfor hatt gleden av å bli kjent med mange hyggelige kollegaer i ulike Visma-selskaper. Gjennom prosjekt Ylläs-Levi gleder jeg meg til å bli kjent med enda fler, og til å gjennomføre utfordringen med entusiasme som et bra team!

Første skitrening

Se hvordan det gikk da Victoria og Petter deltok på sin første skitrening med Karianne i videoen under.

 

Følg reisen

Victoria og Petter vil holde deg oppdatert på deres fremskritt, oppturer og nedtur, og uforglemmelige øyeblikk gjennom hele prosjektet. Følg de på Snapchat (brukernavn: prosjektyl), på Instragram under hasthag #projectyllaslevi, og på denne siden.

 

Mest populære