Gå til hovedsiden

Fem grunner til at en styreportal er verdifull

Admincontrols kunder melder om at tiden de bruker til forberedelse og distribusjon av styredokumenter kuttes betydelig etter overgangen til en styreportal.

Dame sitter ved pc'en og jobber.
Dame sitter ved pc’en og jobber.

Den digitale revolusjonen har endret måten vi kommuniserer og samhandler på – noe som også gjelder innenfor styrerommets fire vegger. Styreportalen har derfor funnet sin selvfølgelige plass i de fleste børsnoterte selskapers styrerom, samtidig som flere små og mellomstore selskaper også har fått øynene opp for fordelene en digital løsning gir.

En styreportal er et dokumentdelings- og samhandlingsverktøy for styremedlemmer, ledelse, administrasjon og andre interessenter av selskapet. Styreportalen gir brukerne muligheten til å jobbe papirløst og effektivt

Her gir vi deg fem grunner til at en styreportal er verdifull for alle selskaper

1) Ditt selskap vil spare tid!
Det kan være en omfattende oppgave å distribuere dokumenter til styremedlemmene via e-post eller vanlig post. Med en styreportal vil styremedlemmene få alle dokumenter knyttet til styrearbeid på ett og samme sted, og de slipper å bruke tid på å lete gjennom e-poster og mapper.  Admincontrols  kunder melder om at forberedelse og distribusjon av styredokumenter er kuttet ned betydelig, noen har faktisk oppgitt en nedgang fra 8 timer til 30 minutter etter overgangen til styreportal.

2) Ditt selskap vil bli mer effektivt
Fordelene ved å implementere en styreportal kommer både før, under og etter styremøtene. Styremedlemmer kan bruke portalen til å lage og dele notater, stemme over viktige saker og få tilgang til det historiske arkivet. Protokollen kan signeres elektronisk etter styremøtet, samt oppbevares digitalt. Dokumentene er alltid tilgjengelige – online og offline, via nettleseren eller app. Dette er tid spart for både styremedlemmene og administrasjonen!

3) Ditt selskap vil være sikrere!
Distribusjon av styredokumenter via e-post eller vanlig post kan bety at du mister kontrollen over dine mest sensitive dokumenter. Med en styreportal har du full kontroll over distribusjonsprosessen. Alt foregår på en sikker og kryptert plattform, kun tilgjengelig for brukerne du inviterer inn.

4) Ditt selskap vil bli mer miljøvennlig!
Se for deg bunken med sakspapirer som følger med et styremøte, gang den med antall styremedlemmer og deretter med antall styremøter i løpet av året. Det er liten tvil om at overgangen til et papirløst styre er et miljøvennlig tiltak!

5) Styreportal for å forberede seg på nye GDPR-regler
I mai 2018 trer EUs nye personvernforordning i kraft. Med dette kommer nye regler knyttet til behandling og oppbevaring av personlige data så vel som formelle dokumenter. En styreportal vil fungere som en god og trygg verktøykasse for ledelsen.

Når vi oppsummerer er det ingen tvil. En styreportal er både relevant og verdifull for selskaper i alle størrelser!

Vil du lære mer?

Last ned White Paper fra Admincontrol for å lese mer om hvilke selskaper en styreportal passer for. Admincontrol er et selskap i Visma-konsernet.

Mest populære