Gå til hovedsiden

Et annerledes Summer Internship

Vi spurte fire av våre Summer Interns hvordan det har vært å jobbe i Visma denne spesielle sommeren.

Anders, Emilie, Marius og Martin har hatt sommerjobb på Vismas kontor på Skøyen og er fire av ni norske representanter i Vismas nordiske summer internship. De har jobbet med fire ulike prosjekter, med alt fra datadrevet markedsføring til utvikling av sømløse og automatiserte løsninger.   

Hvordan har dere merket den uvanlige situasjonen som følge av koronaviruset her i Visma?
Fra og med første dag har det vært relativt stille her på kontoret, så det føltes litt ut som om fellesferien hadde begynt allerede i starten av juni. Det var plassert ut antibac-flasker og automatiske dispensere overalt, for å sørge for god håndhygiene. I kantina måtte man holde minst én meter avstand og varmmatbufféen var byttet ut med innpakkede baguetter og salater. Vi synes det har blitt tatt gode forhåndsregler og maten har vært super. Videre måtte alle reservere ekstra store møterom slik at man kunne opprettholde regelen om én meter avstand.

Hvordan er det å ha sommerjobb når det nesten er helt tomt på kontoret?
Til tross for få ansatte på kontoret, synes vi det har vært en veldig hyggelig sommer. Vi har hatt godt samhold blant oss Summer Internsene, samt de ansatte på avdelingene der vi jobbet på prosjekt. Noen av oss hadde nesten hele sin avdeling på kontoret, mens andre hadde kun noen få. På ettermiddagene har det blitt arrangert morsomme aktiviteter som GoKart og Paint’n Sip, samt grilling i parken, der retningslinjene for smittevern har blitt fulgt.   

Hvordan var oppstarten? Hjemmekontor eller på kontoret?
Summer Internsene har stort sett vært på kontoret hver dag fra starten av, noe vi har satt stor pris på. Enkelte har benyttet muligheten til å ha delvis hjemmekontor, uten at dette har vært et problem. Første dag ble vi møtt av administrerende direktør i Vismakonsernet, Merete Hverven. Vi hadde også mye kursing og introduksjon til ulike aspekter ved Visma. Summer Internsene i Sverige og Finland deltok på dette over video, mens de under normale omstendigheter ville vært sammen med oss på Skøyen under oppstarten. Vanligvis drar alle de nordiske Summer Internsene på hyttetur sammen, noe som det dessverre ikke ble noe av i år. Likevel har det blitt arrangert mange andre sosiale arrangementer, og vi har hatt det utrolig gøy! 

Hva har vært fordelene og ulempene ved å ha hjemmekontor?
En fordel med å kunne jobbe hjemmefra har vært at man slipper reiseveien til kontoret. Dette har gitt bedre tid til andre ting (og man kan sove lenger 😉 ). En annen fordel er at man får en mer fleksibel hverdag. Når nesten hele kontoret jobber hjemmefra føles ikke forskjellen så stor. Selv når man har møter med noen som er på kontoret, har det hendt at møtet foregår over video, da det fungerer godt. Noen av ulempene har vært at man ikke har hatt samme mulighet til å slå av en prat over en kaffe på kontoret eller bare snu seg rundt for å spørre sidemannen om det man lurer på. Likevel har vi opplevd at alle er flinke til å svare raskt og være tilgjengelig uansett om man sitter hjemme eller på kontoret.

Kunne dere tenke dere å fortsette med hjemmekontor?
Selv om vi har hatt mulighet til å jobbe hjemmefra, så har de fleste av oss valgt å jobbe på kontoret på Skøyen. Dette er mye grunnet muligheten det gir til å være sosial og få kjenne på Vismas kultur, blant annet gjennom å snakke med ansatte. Det å kunne spise lunsj med de andre internsene og de faste ansatte er noe som har blitt satt stor pris på. Oppsummert: kontor > hjemmekontor 🙂 

Mest populære