Gå til hovedsiden

Derfor og slik integrerer du nettbutikken med ERP-en

Med integrert nettbutikk får du bedre økonomi i bedriften, bedre arbeidshverdag for medarbeidere og bedre opplevelser for dine kunder.

Ung mann surfer på nettbutikk ved frokostbordet

I korte trekk handler det om å koordinere bedriftens fagsystemer for regnskap og logistikk, oftest kalt bare ERP-systemet (hvem har vel tid til å si Enterprise Resource Planning). En optimal integrasjon lar informasjonen flyte sømløst mellom systemene, og med det automatisere ellers manuelt arbeid.

Vår erfaring med nettbutikker som mangler integrasjon og automatisering, er at vi oftere finner feil pris og lagerbeholdning, varer som blir sendt feil sted og produktinformasjon som er gammel, mangelfull eller rett og slett feil.

Hvor stor risiko for feil tåler dere og/eller er dere villige å ta?

Nettbutikk + ERP = sant?

Vi kikker videre nærmere på følgende:

  • Hva er fordelen med en integrert netthandelsløsning?
  • Hvorfor bør din bedrift fokusere på integrasjon?
  • Hvilke fallgruver må du passe deg for?

Til slutt ser vi på hvilke alternativer bedriften din har for en integrert netthandelsløsning.

Hva er fordelen med en integrert netthandelsløsning?

Mange nettbutikker har “integrasjoner” som kun går én vei eller batchoppdateringer av lager og pris. Dette gir ofte upresis data, spesielt når det er flere salgskanaler enn nettbutikken.

Med en mer fullstendig integrasjon vil bedriften bli mer effektiv og brukeropplevelsen treffe bedre hos kundene dine. Kunder vil få riktig informasjon når lagersaldo er tilgjengelig i sanntid i nettbutikken. Få ting er mer frustrerende for kunder enn å kjøpe noe som viser seg å ikke være klar til sending likevel, og like ille er det for dine medarbeidere må håndtere ordre som ikke kan leveres.

Hvorfor bør du fokusere på integrasjon?

Fokus bør ligge på å integrere lager og pris, slik at det er tilgjengelig i sanntid for dine medarbeidere og kunder. Dette frigjør dine medarbeidere fra de fleste manuelle prosessene ved behandling av transaksjoner og ordre, særlig merkbart når trafikken øker. En integrasjon mellom nettbutikken og ERP-en gjør bedriften mer smidig og effektiv, med mindre svinn.

Typisk data man bør fokusere på er:

  • Ordre
  • Lagerbeholdning
  • Prislister
  • Produktdata
  • Kundeinformasjon
  • Frakt og sporing

Hvilke fallgruver må du passe deg for?

Integrasjon blir ofte oversett eller nedprioritert fordi det utfordrer interne prosesser i bedriften som er godt etablerte – fordi det er sånn vi alltid har gjort det. Når det samtidig viser seg at de første tilbudene man henter inn viser seg å koste en del mer enn man først trodde, blir det også lett å avvise som dyrt.

Vi har selv bistått kunder med integrasjon av deres ERP og netthandel. Vår erfaring er at det er en av de beste investeringene bedriftene gjør. Det møter sluttkundenes forventninger til en moderne nettbutikk. Samtidig krever det mindre av bedriften når man ønsker å skalere: erobre nye markeder, produktlinjer og land.

Hvilke alternativer har din bedrift?

Generelt sett er det tre veier til en fullstendig integrert netthandelsløsning.

Den første er å utvikle egne integrasjoner per system. Få netthandelsaktører i Norge har ressursene som trengs for å få dette på plass uten høy risiko. Hva gjør man når eierskapet eller kompetansen til tjenesten slutter i bedriften? I tillegg er det tidkrevende og dyrt.

Enkelte kan nøye seg med ferdige moduler, hvis de finnes. Man kommer fort i gang, men vil fort merke det blir kostbart når modulene mangler støtte til forretningslogikken unik for deres bedrift.

Den siste er å bruke en integrasjonpartner, med både fagmiljø og erfaring opparbeidet på feltet allerede. Man kommer raskt i gang og har tydeligere muligheter til å skalere. En integrasjonpartner kjenner til flere forskjellige fagsystemer, og har erfaringen og verktøyene for å løse utfordringer for hver enkelt bedrift.

Visma Digital Commerce bygger netthandel på Adobe Commerce Cloud. Sammen med sertifisert Visma-partner Integrasjonspartner BITS AS har vi støtte for integrasjon med Visma.NET, Visma Business, Visma Global, Visma Enterprise, Visma e-conomic, Visma eAccounting, Mamut, Tripletex, Navision, Salesforce, Microsoft Dynamics, SAP, 24/7 Office og mer.

Hør med oss om hvordan vi kan hjelpe deres bedrift med integrasjon.

Kontakt oss

Mest populære