Gå til hovedsiden

Slik får du ansettelseskontrakten i boks med digital signering

Hvordan kan du spare tid og administrativt arbeid på signering av ansettelseskontrakter? Vi tar deg gjennom hvorfor digital signering kan være en god løsning i denne artikkelen.

Ansettekseskontrakt-digital-signering

Å innhente kontrakter kan være en langtekkelig prosess, uavhengig om det gjelder ansettelseskontrakter, salgskontrakter eller leiekontrakter. Den lange prosessen ser ofte slik ut: 

  • Du printer ut kontrakten
  • Du skriver under kontrakten
  • Du scanner kontrakten for videresending
  • Du sender kontrakten som vedlegg i en e-post eller som brev til mottaker
  • Du får kontrakten sendt i retur med mottakerens underskrift
  • Du scanner kontrakten inn igjen 

Slik trenger ikke prosessen lenger se ut. Digital signering reduserer administrativt arbeid slik at du og dine kollegaer slipper å bruke mer tid enn nødvendig i ansettelsesprosessen. Med digital signatur slipper du å printe, scanne og sende dokumenter frem og tilbake. En elektronisk signeringsløsning lar deg nemlig skrive under direkte på din PC, tablet eller smarttelefon. Enkelt og raskt for alle som skal signere.

Har du lyst til å teste Visma Addo? Det kan gjøre gratis ved å klikke på knappen her:

Prøv Visma Addo gratis

En elektronisk signeringsløsning som passer for alle

Når du har bestemt seg for å prøve elektronisk signering, er neste steg å finne den løsningen som passer din virksomhet best. Med Visma Addo får du en løsning som kan tilpasses slik at den dekker deres behov, og du vil se at innhenting av ansettelseskontrakter fort blir enklere og mer effektivt. 

Når du skriver under med Visma Addo kan du velge mellom flere signeringsmuligheter; BankID, OK-knapp og touch-underskrift, hvor alle er like juridisk gyldig/bindene. Velger du Visma Addo får du som en del av pakkeløsningen en on-boarding session som gir all den informasjonen du trenger for å komme godt i gang. Vi hjelper deg mer enn gjerne med hvordan deres signerinsprosesser kan optimaliseres på best mulig måte.

Du får enkelt ansettelseskontrakten i havn med Visma Addo. Med Visma Addo ser prosessen slik ut:

  1. Du sender kontrakten til den nye ansatte via Visma Addo
  2. Den nye ansatte skriver under kontrakten via Visma Addo
  3. Du får kontrakten i retur som et PDF-dokument

I Visma Addo kan du også sende den kommende ansatte varsel om at det ligger en kontrakt som skal underskrives via e-mail eller SMS. Du kan i tillegg følge signeringsprosessen slik at du vet akkurat når kontrakten blir skrevet under, om det mangler en underskrift eller om mottakeren i det hele tatt har åpnet kontrakten. 

Få ansettelseskontrakten i land raskt og enkelt

Det kan være en stor beslutning å digitalisere arbeidsprosesser. Et godt sted å starte er ved å digitalisere signeringsprosessen og finne en digital underskriftsløsning, som Visma Addo. Digital signering er et effektivt verktøy, uansett om du jobber innen salg, HR, revisjon eller en annen bransje. Ved å bruke Visma Addo reduserer du administrativt arbeid og prosessen med ansettelseskontrakter blir både enklere og raskere for alle parter. 

Som HR-medarbeider får du glede av raskere rekruttering, kortere ventetid samt økt sikkerhet og dokumentasjon. 

Tips til hvordan du får ansettelseskontrakter i boks
Når du skal gå igang med å digitalisere signeringsprosessen er det godt å ha et par tips i bakhodet.  Få inspirasjon til hva digital underskrift kan brukes til nedenfor.

Case: Fårup Sommerland

Fårup Sommerland har rundt 500 sesong ansatte, og på bakgrunn av det var Visma Addo en helt ideel løsning for dem. For Fårup Sommerland har det vært essensielt at de automatisk kan hente inn opplysninger på deres sesongansatte, men med så mange ansatte som kun jobber der i sesong så sto de overfor en stor administrativ utfordring ved innhenting av viktige opplysninger som pensjon og klesstørrelser. Visma Addo har hjulpet dem med å automatisere prosessen og har spart dem for verdifull tid. 

Fårup Sommerland har:
– Spart penger på digital  utsendelse av ansettelseskontrakter
– Redusert mengden manuelt arbeid
– Optimalisert deres digitale prosess og spart veridfull tid

Les hele kundehistorien til Fårup Sommerland 

Case: NCC

For NCC har digitalisering av deres ansattelesesprosess spart selskapet for både tid og fraktomkostninger. Før de tok i bruk Visma Addo ble ansettelseskontrakter sendt via vanlig brevpost. Da dette er en svært treg og dyr prosess, var det naturlig å heller gå for en digital signeringsløsning. Visma Addo har gjort det enklere og raskere for NCC å håndtere asettelseskontrakter. 

NCC har fått:
– Bedre oversikt og kontroll over utsendte kontrakter.
– Deres daglige arbeidsoppgaver er blitt betydelig effektivisert.
– De har spart tid og omkostninger knyttet til frakt.

Les hele kundehistorien til NCC

Mest populære