Gå til hovedsiden

5 tips til hvordan du vinner anskaffelser i offentlig sektor!

Føler du deg usikker på hvordan du skal lykkes med å selge til offentlig sektor? Rolig, vi hjelper deg å komme i gang! Sjekk ut våre 5 beste tips som får anskaffende myndigheter til å elske tilbudene dine.

5 tips til hvordan du vinner anskaffelsen!
5 tips til hvordan du vinner anskaffelsen!

Våre 5 beste tips

1. Forbered deg

Det er viktig å gjøre en analyse av selskapet ditt og tenke igjennom styrker og svakheter. Prøv å finne ut hva som kan være verdifullt i en anskaffelse. En anskaffende myndighet kan for eksempel ikke gi deg fordeler fordi du er en lokal leverandør. Ved å se på tidligere anskaffelser som kommunen har gjennomført kan du lære deg mye. På denne måten kan du tilpasse tilbudet etter hva kommunen spør etter – og jo mer du tilpasser tilbudet, jo større mulighet har du til å vinne anskaffelsen.

2. Vær i forkant

I kunngjøringsdatabaser som for eksempel Opic Anbudsvarsel får du en oversikt over aktuelle anskaffelser. Men jobb gjerne proaktivt også: Ring en innkjøper i kommunen og spør når rammeavtalen deres går ut og fortell at du er interessert i å være med neste gang. Ved å kartlegge potensielle kunder i nærområdet ditt og tenke over hvem de største konkurrentene dine er skaffer du deg et fortrinn.

3. Vær grundig

Det vil alltid lønne seg å lese anskaffelsedokumentene nøye og spørre den anskaffende myndigheten hvis noe er uklart. Gjennom å svare presist på alt som etterspørres, som for eksempel å angi nøyaktig beløp, nøyaktige datoer og at ikke gi motstridende opplysninger på ulike steder i tilbudet gir deg en større sjanse til å vinne kontraktet. Husk også å svare på alle spørsmål og å legge ved alle bilag. Og superviktig: Lever tilbudet til riktig tid!

4. Begynn enkelt

Begynn i det små, og konsentrer deg om en avtale du vet at du klarer uten problemer. Myndighetene verdsetter trygge avtaler, så begynn i liten skala hvis du ikke er en stor og kjent aktør. Det er lettere å vinne en mindre kontrakt. Sørg for å gjøre kunden veldig fornøyd så har du en referanse før neste og større anskaffelser.

5. Lær av feilene

Du kommer ikke til å vinne alle anskaffelser, men du kan lære noe i hver eneste en. Be om å få utlevert tilbudet som vant når anskaffelsen er avsluttet, og finn ut hvorfor det var bedre enn ditt. Var teksten bedre formulert enn min? Hadde konkurrentene et smartere tilbud enn mitt? Eller var min pris for høy? Ta med deg disse lærdommene til neste anskaffelse.

Alltid oppdatert på kunngjøringer

Vet du hvilke muligheter som finnes i din bransje i offentlig sektor? Med Visma Opic Anbudsvarsel får du en skreddersydd overvåking som gjør at du alltid er oppdatert og har full oversikt over kunngjøringer og offentlige anbud.

  • Hold deg oppdatert på anbud og muligheter i ditt marked
  • Få potensielle salg direkte på e-post
  • Få beskjed når en avtale i bransjen din snart går ut

Prøv Visma Opic Anbudsvarsel gratis

Mest populære