Visma deler ut regnskapspris på NM for Studentbedrifter

Visma er en aktiv bidragsyter under norgesmesterskapet, og Morten Olsen, Ida Emilie Foss og Carina Mjånes Barka sitter i juryen som skal kåre en vinner av Økonomi- og regnskapsprisen. Prisen deles ut av Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

Får verdifull erfaring
– Erfaring med Studentbedrift er verdifull både for de som vil bli arbeidstakere og de som vil bli arbeidsskapere. Studentene får en grunnleggende forståelse for innovasjonsprosesser, de opparbeider seg nettverk og de får testet ut forretningsideene sine i trygge rammer, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift. Bedriftene drives med støtte fra fagmiljøet ved høgskolen, og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv.

Ønsker mer entreprenørskapsopplæring
Det var 549 som drev Studentbedrift i 2014. Omfanget har ligget stabilt på dette nivået i flere år.

– Høyere utdanning bør ta satsingen på entreprenørskap inn over seg og gi et bredt entreprenørskapstilbud. Det er utdanningsinstitusjonenes samfunnsoppdrag å utdanne for et arbeids- og næringsliv i rask endring. Entreprenørskapskompetanse er helt vesentlig for fremtidens arbeidstakere og arbeidsskapere, sier Maalfrid Brath, styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge og konsernsjef i ManpowerGroup.

Visma er enig og er stolte over å kunne tilby markedsledende programvare til både Studentbedrifter og til undervisningsbruk på høgskoler og universitet.

Når studentene får bruke moderne verktøy, samarbeide med næringslivet og realisere egne ambisjoner, tilføres en ekstra dimensjon man ikke får ved tradisjonell undervisning, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

Ungt Entreprenørskap er del av JA Europe – Europas største tilrettelegger av entreprenørskap i utdanning. Vinneren av Ferdprisen for størst internasjonalt potensial og Norges beste Studentbedrift representerer Norge på EM i Lisboa i juli. De vil der konkurrere mot de beste fra hele Europa.

Informasjon om vinnere, jurybegrunnelser og bilder til fri bruk blir publisert på presseservice.

 

Kontakt UE
Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig, mobil 934 37 800
Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør, mobil 924 49 887

Kontakt Visma
Carine Sandberg Næss, prosjektleder for Visma skolelisens, mobil 988 81 320

0