Gå til hovedsiden

Visma deler ut prestisjetung pris på NM for Ungdomsbedrifter

I neste uke møtes de mest suksessrike ungdomsbedriftene fra hele landet til dyst. Ansatte fra Visma juryerer og deler ut Vismas pris for beste kundeopplevelse på nett.

Trashlock UB fra Møre og Romsdal er en av kandidatene til å vinne Vismas pris for beste kundeopplevelse på nett.
Trashlock UB fra Møre og Romsdal er en av kandidatene til å vinne Vismas pris for beste kundeopplevelse på nett.

Se Ungt Entreprenørskaps offisielle NM-side for program og mer informasjon.

Entreprenørskap må læres

11 077 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter.

– Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Gjennom ungdomsbedriftene får elevene erfare at de kan oppnå resultater de i utgangspunktet ikke trodde de kunne. De tilegner seg kompetanse, de opplever mestringsglede, og erfaringen åpner mange nye muligheter for dem, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Mer samarbeid mellom utdanning og næringsliv

Entreprenørskapssatsingen i Norge er et samarbeid mellom mange aktører. I tillegg til Visma, er fire departementer, NHO, LO, Nordea, Ferd og ManpowerGroup blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap.

– Entreprenørskap som del av utdanningen er et samspill mellom mange aktører som bidrar til vekst og utvikling i samfunnet. Når elever får utvikle en forretningside i samarbeid med lærere, skoleledelse, leverandører og mentorer får de en kompetanse og tilnærming til det virkelige arbeidsliv de ikke kunne lest seg til i en bok. Visma er stolte over å være en del av dette samspillet, og vi gleder oss over økt samhandling mellom utdanning og næringsliv sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

Fra Visma stiller Carine Sandberg Næss som prisutdeler av den prestisjetunge NM-prisen. Med seg i juryen, også fra Visma, har hun Anders Alknes, Anders Halfdansen, Christina Mathisen og Benjamin Aker.

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2015 representerer Norge på EM i Berlin i sommer.

Les mer om Visma sitt samarbeid med Ungt Entrepremørskap Norge.

 

Skal du starte egen bedrift? Her er noen ting du må tenke på: visma.no/starte-bedrift

Mest populære