Gå til hovedsiden

Verdsett dine ansatte

78 % av alle som slutter på jobben, slutter på grunn av mangel på verdsettelse. I dag er dagen for å minne dem om hvor viktige de er for deg og din bedrift.

Verdsett dine ansatte

Dagen ble skapt for å gi anerkjennelse til alle arbeidstakere i alle bransjer. Det er en flott mulighet til å vise de ansatte hvor mye du setter pris på det harde arbeidet. Uten de ansatte er det ingen som imøtekommer kundene og virksomheten vil ikke gå rundt. Bruk anledningen til å minne dem om hvor viktige de er for deg og din bedrift.

Markering av dagen er også en god måte for å forbedre moralen blant de ansatte, som igjen forbedrer arbeidsinnsats. Undersøkelsen Drivers of Great Work, på oppdrag fra O.C Tanner institutt og utført av Cicero konsernet, bekreftet at dette gjelder på tvers av alle generasjoner amerikanske arbeidstakere. Resultatet viser at mangel på verdsettelse er den største grunnen til at folk slutter i jobben (78%) og øverst på listen over faktorer som motiverer til å gjøre en god jobb (37%).

Her er fire måter du kan vise din takknemlighet og dermed motivere dine ansatte til å gjøre en god jobb.

4 måter å vise de ansatte at du setter pris på dem

Fleksibilitet

I dagens virtuelle verden er det enkelt å være fleksibel. Fleksibilitet kan være å tillate hjemmekontor eller fleksibel arbeidstid slik at de ansatte har muligheten til å kombinere jobb med familie og personlige forpliktelser. Dette er en av de beste måtene å vise takknemlighet på siden det viser tillit og at du bryr deg om ansattes liv utenfor kontoret. I tillegg viser du at du har tro på at de får jobben gjort.

Vær personlig

Når en jobb er vel gjennomført, vil en personlig tilbakemelding bety mye mer enn en kort e-post eller et klapp på skulderen. Kanskje ennå bedre, ros dine ansatte til andre kolleger, og si takk ofte.  

Feire milepæler 

Sørg for å markere både små og store milepæler. Implementere bursdager i kalenderen og feire dine ansattes fødselsdager med kake. Store begivenheter som barnefødsel, bryllup, gjennomføring av et maraton, kurs eller større prosjekter bør også bli anerkjent. Teamprestasjoner bør også feires med en lunsj utenfor kontoret eller annen form for sosial begivenhet.

Forenkle ansattes arbeidsprosesser

Gi dine ansatte verktøy som forenkler arbeidsprosesser og gjør det lett å ha oversikt og få jobben gjort. Den største trenden i dagens teknologi er mobilitet. Vi kan nå betale regninger, sikre hjemmet og starte bilen via mobiltelefonen. De ansatte vil forvente de samme mulighetene i arbeidslivet. Sikre at du gir dine ansatte mulighet til å håndtere enkle oppgaver, som for eksempel reiseregninger og utlegg via mobilen. Vi anbefaler Visma.net Expense.

Selv om dette er en viktig dag å markere, er det vel så viktig å erkjenne dagen og meningen bak den, samt sette fokus på å bygge en kultur for takknemlighet. Derfor anbefaler vi at tiltakene gjennomføres kontinuerlig og ikke kun denne ene dagen. De ansatte gjør en kjempeinnsats for bedriften så de fortjener å føle seg verdsatt.

Opprinnelig publisert av Willow Keats.
Kilder: Forbes, O.C Tanner, DaysoftheYear

Mest populære