Gå til hovedsiden

Resultater fra verdens største analyse av BI- og analyseverktøy

Hvis du vurderer å kjøpe et BI-produkt, er det lurt å gjøre seg kjent med hvordan andre brukere og organisasjoner vurderer produktet. Står det til forventningene? Har softwaren den funksjonaliteten de trenger?

Barc analyse av bi- og analyseverktøy
Barc analyse av bi- og analyseverktøy

Analyseselskapet BARC har snakket med over 2.500 BI-brukere for å analysere 33 ledende produkter for The BI & Analytics Survey 21. Analysen gir derfor et svar på hvilke løsninger som sluttbrukerne faktisk bruker og er fornøyd med, samt hvordan de rangerer de ulike verktøyene. Finnes det en bedre fasit enn hva sluttbrukerne selv svarer? 

For hvert produkt som er omtalt i analysen, har BARC laget en oversikt over “Vendor Performance Summary”, som gir en oversikt over ytelsen til leverandøren på tvers av 36 viktige kriterier, inkludert:

  • Query ytelse
  • Datavolum
  • Leverandørstøtte
  • Brukervennlighet
  • Self-service

Se resultatene i analysen til BARC her. 

QlikView og Qlik Sense rangerer høyt

Resultatene viser at BI-brukere velger Qlik som en favoritt innenfor dataanalyse. Sluttbrukerne stemte Qlik Sense som nummer en i 11 kategorier, inkludert forretningsnytte,  kundeopplevelse og produkttilfredshet. Illustrasjonen nedenfor viser hvordan Qlik Sense rangerer i kategorien “Lagre international BI vendors”.

De fleste respondentene (93 prosent) bruker programvaren til deres kjernestyrke, nemlig å lage interaktive dashbords. I tillegg bruker 87 prosent av kundene programvaren til “Enterprise reporting” og 78 prosent til “ad hoc query”. 

“Qlik Sense har forbedret sine allerede imponerende resultater fra fjorårets BI Survey. De tilbyr kundene rask søkeytelse og innovative funksjoner for å implementere banebrytende bruksområder. Den moderne plattformen med sin sterke søkemotor skinner på mange områder”, skriver BARC om leverandøren.

Qlik ble også rangert som ledende i 44 tilleggskategorier, inkludert kundetilfredshet, ytelse på spørringer, prosjektsuksess og innovasjon.

Last ned Qlik’s høydepunkter fra rapporten

Klikk her

Mest populære