Gå til hovedsiden

Utvikling og DevOps i Azure

Azure Devops inneholder verktøy som støtter hele utviklingsprosessen; fra planlegging, utvikling, og levering, til drift av systemet. I dette innlegget kan du lese mer om dette.

Azure er en allsidig skytjeneste fra Microsoft som kan løse flere utfordringer for din bedrift. Fordelen er at Azure-tjenesten er skalerbar, sikker og fleksibel. I tillegg betaler du for det du faktisk bruker, og slik kostnadseffektivitet er alltid en fordel.

Når bedriften skal i gang med et utviklingsprosjekt, er det avgjørende å etablere et godt utviklingsmiljø. Dette kan være en krevende prosess, som Azure Devops kan være en strålende løsning for!

Azure Devops inneholder verktøy som støtter hele utviklingsprosessen, fra planlegging, utvikling og levering, til drift av løsninger. Azure er en skyplattform og Azure Devops blir derfor veldig fleksibelt, noe som gir mange muligheter for utviklingsløsninger.

De sentrale verktøyene i Azure Devops skal møte konkrete behov i utviklingsprosessen, og tilbyr funksjoner som:

  • Azure Repos –  Sikker og effektiv kildekodekontroll med Git
  • Azure Pipelines – Automatisert kompilering og distribusjon (CI/CD) for alle plattformer 
  • Azure Boards – Brukervennlig planlegging av arbeidsoppgaver 
  • Azure Test Plans – Planlegging og gjennomføring av tester for å avdekke feil
  • Azure Artifacts –  Gir kontroll over publiserte pakker fra ett sted

Disse verktøyene kan altså hjelpe deg med hele spekteret i prosjektet. Hver prosjektdel er forankret i Azure, og gir en fleksibel, sikker og skalerbar grunnmur dere kan utvikle et godt produkt på.

Er du interessert i teknologi og digitalisering, og vil vite hvordan du kan spille på lag med skyteknologi? Se vårt webinar «Cloud First – en forutsetning for kontinuerlig innovasjon» for å lære mer.

Se webinaret her

Moderne utvikling i skyen

I Visma benytter vi Azure Devops for utvikling av applikasjoner for mange kunder. Koden deployes rett til servere i Microsoft Azure som automatisk blir skrudd på ved deploy, og blir kun holdt online når det er nødvendig. Dette gir store kostnadskutt sammenlignet med tradisjonell drift. Likevel er den største gevinsten fleksibiliteten Azure-plattformen tilbyr. For mange utviklere er det en drøm å få jobbe med en moderne plattform som Microsoft Azure, hvor mulighetene er mange og fleksibiliteten stor. 

Vi har lang erfaring med komplekse oppsett, der for eksempel kontinuerlig integrasjon (CI) og kontinuerlig distribusjon (CD) er sentrale elementer. 

Vi hjelper dere gjerne med utvikling i Azure Devops!

Ta kontakt her for et uforpliktende møte!

Mest populære