Gå til hovedsiden

Starte egen bedrift med suksess

Har du har en god idé og vil starte egen bedrift? Dette bør du tenke på.

Starte egen bedrift

Starte egen bedrift – mer enn en god idé

De fleste som har holdt på en stund sier det samme: Du må ha en god idé, snekre sammen en solid forretningsplan og være god til å planlegge når du skal starte egen bedrift. Det mest grunnleggende for de fleste er en god idé. Alt for ofte ser vi imidlertid at det mer eller mindre utelukkende fokuseres på ideen – og bare den. Er dette en god grunnmur for et vellykket selskap? Holder det at du er fantastisk flink til å lage mat når du ønsker å åpne din egen restaurant? At du er god på logistikk når du starter ditt eget transportfirma? At du er en dyktig rådgiver når du starter et konsulentselskap?

Nylig leste jeg boken om gründerne bak Moods of Norway. Det er en fornøyelse å lese om engasjementet og galskapen. Det er gøy å lese om de som får det til.
En av tingene som trekkes frem i boken er at de på et tidspunkt fikk med Stefan Dahlquist i trekløveret som startet opp. Han hadde god økonomiforståelse og, ut ifra det jeg kan lese i boken, rigget selskapet for vekst og lønnsomhet. Peder Børresen og Simen Staalnacke var på sin side virksomhetens kreative sjeler.

Engasjement og økonomistyring hånd i hånd

Moods of Norway klarte å følge det som alltid er en suksessoppskrift for deg som skal starte egen bedrift. Ved siden av å ha en god idé og et brennende engasjement må du ha kontroll på selve fundamentet – nemlig økonomien. Det er enkelt å forstå at regninger må betales, fakturaer sendes og skatt betales. Å sette dette i et effektivt system kan imidlertid være utfordrende når det brenner som mest, og de fleste av døgnets 24 timer går med på å selge og utvikle ideen din.

Har du en god regnskapsfører allerede fra dag én, vil du være godt rustet til å bruke tiden din på det du kan aller best: Ideen din. Se hvordan Visma kan hjelpe deg med økonomien og bygge fundamentet du trenger for å vokse på www.visma.no/starte-bedrift

Mest populære