Gå til hovedsiden

Fra speed-date til workshop

Onsdag 28 september 2016 var det speed-date på Westerdals Oslo ACT, campus Fjerdingen, for teknologiavdelingen. Der møtte vi på, og snakket med, mange bedrifter hvor vi presenterte oss som gruppe og ble informert om diverse “cases” til vårt bachelorprosjekt.

Westerdals studentene er klare for bachelor prosjekt hos Visma
Fra speeddate til workshop

Onsdag 28 september 2016 var det speed-date på Westerdals Oslo ACT, campus Fjerdingen, for teknologiavdelingen. Der møtte vi på, og snakket med, mange bedrifter hvor vi presenterte oss som gruppe og ble informert om diverse “cases” til vårt bachelorprosjekt.

Det var der vi møtte Anders Alknes og Visma for første gang, og ble presentert for deres prosjekt. Vi synes umiddelbart at prosjektet virket veldig spennende og interessant, samt at det virket veldig aktuelt for oss da vi er en tverrfagelig gruppe. Gruppen vår er satt sammen av 2 programmerere, 2 interaktive designere, 1 fra intelligente systemer og 1 fra E-business.

Vi kontaktet Visma så fort vi var ferdige med speed-daten, og var glade da vi ble innkalt til et intervju på kontorene deres på Skøyen. Under intervjuet med Anders Alknes og Yngve Kirkeby fikk vi et bedre innblikk i hva Visma ønsket ut av prosjektet, og begge parter ble fort enige om at dette var noe som passet både oss og Visma godt.

Vi gikk fort i gang med å forberede oss til prosjektet, hvor vi satt opp kanaler til kommunikasjon og avtalte kjapt en dato over nyttår hvor vi skulle ha en workshop med Visma før oppstart av prosjektet.

 

Hva går prosjektet ut på?

Visste du at Norge, Danmark, Sverige, Finland og Nederland i 2015 var det rundt 350,000 nye selskaper som ble etablert? Tenk hvor mange som kanskje kunne ha hatt en god ide, men vet ikke helt hvor de skal starte? Det er her student gruppen kommer inn 🙂 Vi skal bidra med å lage en digital løsning som gjør hele prossessen rundt bedriftsetablering enklere.

Workshop

Workshoppen markerte begynnelsen på gruppens bachelorprosjekt. Vi hadde ikke så mye erfaring med workshop fra før så det var en god måte for oss å starte prosjektet på, og få en bedre oversikt over hva prosjektet dreier seg om. Workshoppen ble delt opp i to faser, en brainstormingsfase og en planleggingsfase. I brainstormingfasen kom vi med forslag til hva som måtte gjøres de første ukene av prosjektet og skrev dette ned på post-it lapper, og diskuterte disse ideene mer under planleggingsfasen.

Alt i alt var dette en god start på prosjektet. Vi gleder oss og er spente på å fortsette denne reisen gjennom prosjekttiden her hos Visma!

Vi kommer til å blogge regelmessig under bachelorprosjektet. Hold dere oppdaterte! 

Skrevet av Marius Skjellerud

Mest populære