Gå til hovedsiden

En sommer som Summer Intern i Visma

Hvordan har tiden hos Visma vært for våre 4 studenter og hvilke prosjekter har de begitt seg ut på?

summer-interns-2016
summer-interns-2016

Den tette oppfølgningen og den varme velkomsten man får av alle Vismas ansatte, er det jeg mener gjør summer internshipet i Visma så spesielt.

Jeg heter Signe og har akkurat begynt mitt femte år på Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved NTNU, der jeg har valgt Datateknologi som teknologiretning og Strategisk Endringsledelse som hovedprofil. Fritiden min bruker jeg som de fleste andre her på løping, langrenn, og gode venner. Neste høst begynner jeg å jobbe i Visma som Management Trainee.

Gjennom mitt summer internship opplevde jeg hvordan det er å jobbe i en stor bedrift med mange ansatte og ulike avdelinger. Det kan til tider virke vanskelig å få oversikt over en så stor organisasjon og hvordan ting fungerer, men den nære og gode oppfølgningen vi fikk av faddere, prosjektledere og andre gjorde denne overgangen enkel. Den tette oppfølgningen og den varme velkomsten man får av alle Vismas ansatte, er det jeg mener gjør summer internshipet i Visma så spesielt. Det har vært en avgjørende faktor for hvorfor jeg har valgt Visma som min framtidige arbeidsplass.

Håkon Halvorsen Wik, NHH

Å være Summer Intern i Visma kan sammenlignes med å dra alene på badeland for første gang, uten badering.

Jeg heter Håkon og fullførte 3. året på NHH denne våren. I Bergen går mesteparten av tiden min til studentforeningen, med lesing og trening på en hederlig andre- og tredjeplass. Kanskje vinner studiene denne konkurransen til høsten, ettersom jeg har begitt meg ut på en dobbel mastergrad i finans og internasjonal ledelse gjennom CEMS på NHH. Vennene mine liker å påpeke at jeg har veldig mange interesser, og det kom godt med denne sommeren. Å være Summer Intern i Visma kan sammenlignes med å dra alene på badeland for første gang, uten badering.

Det er litt skummelt siden du er usikker på om du kommer til å flyte, men livvaktene er der når du trenger dem. Etter hvert som du får mer kontroll blir de største skliene mindre skumle og mer gøyale. Når dagen er over har du ikke bare lært deg å svømme, men også fått mange nye venner og hatt en kjempegøy opplevelse! Med andre ord, du får lyst til å dra tilbake.

Mikkel Boye Ahlgren, NTNU

Da erfarne i Visma spurte hva vi jobbet med, var ofte responsen noe i samme dur som: “Å du jobber med den problemstillingen, ja. Jeg gleder meg veldig til å se hva du klarer å komme frem til der, for dette har jeg diskutert og tenkt mye på”.

Jeg heter Mikkel og har nettopp påbegynt 4. året Indøk Data ved NTNU. Jeg studerte riktig nok først i tre år på NHH, men byttet over til NTNU fordi jeg søkte større grad av teknologiforståelse. Særlig for meg som er interessert i å både jobbe med og lære mer om teknologi, kunne ikke sommerens Internship hos Visma passet bedre.

Det var spesielt bra på særlig to områder. Særlig spennende var det at prosjektene var veldig aktuelle problemer for Visma, noe som gjorde dem meget interessante å jobbe med. Da erfarne i Visma spurte hva vi jobbet med, var ofte responsen noe i samme dur som: “Å du jobber med den problemstillingen, ja. Jeg gleder meg veldig til å se hva du klarer å komme frem til der, for dette har jeg diskutert og tenkt mye på”. Jeg vil også særlig trekke frem den gode oppfølgingen av oss interns både faglig og sosialt, noe som gjorde det lett å spørre om hjelp og å raskt bli integrert i fellesskapet. Dette skyldes særlig at vi hadde tre faddere som var med på alt av sosialt opplegg og som var gode faglige støttespillere når vi møtte utfordringer med prosjektene.

Simen Hellem, NTNU

…dine prosjekter. Disse oppleves, ikke minst, som betydningsfulle for Visma, noe som virkelig styrker egen motivasjon.

Jeg heter Simen og har denne våren fullført 3. året på Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved NTNU, noe som nylig inkluderte en snarvisittt til London på utveksling. På studiet prøver jeg som alle andre å sjonglere en hverdag bestående av skole, venner, ulike engasjement og trening, med vekslende vekt på de ulike avhengig av tid på året. Jeg har stor interesse for teknologi, noe som gjorde Visma til et flott sted å være.

Jeg har hatt en veldig god opplevelse av å jobbe i Visma i sommer. Du er omgitt av flinke folk som mer enn gjerne gir deg input hvis du trenger det, samtidig som du får mye ansvar for gjennomføringen av dine prosjekter. Disse oppleves, ikke minst, som betydningsfulle for Visma, noe som virkelig styrker egen motivasjon. Jeg kan også se tilbake på en mengde sosiale arrangement, gode lunsjer i kantina (som savnes når en er tilbake på tørre brødskiver), og mye morro på jobb!

Sommerens prosjekter i Visma

Prosjekt 1: Monitorering av HRM-systemer

Simen og Signe samabreidet med å kartlegge monitoreringsstatus i en av Vismas storsatsninger, nemlig HRM-systemene. HRM-systemer hjelper bedrifter å holde styr på alle prosesser knyttet til personal- og lønnshåndtering. Prosjektet opplevde vi som meget aktuelt, da disse systemene nå flyttes til skyen og teamene bak får ansvar for kontinuerlig utvikling.

Vi fikk god forståelse for hvilke endringer som må gjøres i den eksisterende monitoreringen av systemene og hvilket mulighetsrom som skapes av denne endringen. Vi så også på implementering og bruk av helt nye monitoreringsverktøy, for å møte disse mulighetene. Forhåpentligvis vil våre resultater bidra til å skape produkter som Vismas kunder er enda mer fornøyde med.

Prosjekt 2: En skystrategi for fagsystemene

Håkon og Mikkel jobbet sammen på et prosjekt som omhandlet en portefølje av fagsystemer – programmer for ulike kommunale tjenester. Vi tok for oss systemene som ikke er skyløsninger i dag, men som har en planlagt overgang til skyen.

Disse systemene er ofte bygget i utdaterte programmeringsspråk, og kritisk domene- og teknisk kompetanse hviler ofte på få personer. Dette, sammen med den lange overgangstiden har medført et behov for en vedlikeholdsstrategi av disse systemene frem til de er fullstendig over i skyen.

Vi lagde derfor et rammeverk som ut i fra fagsystemenes egenskaper evaluerer hvor kritisk det er å endre den nåværende situasjonen. Rammeverket tar for seg hva som er mest hensiktsmessig av å drifte systemene i Norge eller utlandet, og om det eventuelt kan lønne seg å outsource vedlikeholdet i sin helhet.

Sideprosjektet: Kunstig Intelligens

På sideprosjektet jobbet alle internsene sammen på et prosjekt innen kunstig intelligens (AI). Her fikk vi fullt utbytte av de ulike bakgrunnene våre fordi oppgavene hadde varierende økonomisk og teknologisk fokus. Vi utviklet et rammeverk for å tallfeste de økonomiske konsekvensene av automatisering ved bruk av kunstig intelligens. Deretter ga vi våre innspill til ulike modelleringsverktøy som kunne brukes. Vi fikk også arbeide med implementering av en maskinlæringsprosess hos en skyleverandør. Til slutt ga vi våre egne forslag til en modellstruktur for et stort påbegynnende AI-prosjekt hos Visma.

Mest populære