Gå til hovedsiden

Slik lagde vi julespillet på NDC 2021

Da NDC havnet i desember bestemte vi oss fort for å lage juletema. Prosjektgruppen utforsket med IoT, 3D-printing og mye mer. Køen til spillet ble så lang at vi er redd vi ikke klarer å toppe dette neste år. Les om hvordan vi lagde det populære julespillet her.

Visma Consulting på NDC

Da NDC havnet i desember bestemte vi oss fort for å lage juletema. Prosjektgruppen utforsket med IoT, 3D-printing og mye mer. Køen til spillet ble så lang at vi er redd vi ikke klarer å toppe dette neste år. Les om hvordan vi lagde det populære julespillet her. 

Hvert år arrangeres NDC (Nordic Developer Conference), som er Europas største konferanse for .NET og agil utvikling, og holdes i Oslo Spektrum. Konferansen går over flere dager og man kan forvente spennende foredrag om nye teknologier, konkurranser med mulighet for fete premier, masse deilig mat og å møte bedrifter på stands. 

I den forbindelse bestemte vi oss ganske tidlig for at vi ville ha den mest populære standen, og for å få til dette var det viktig med en stand-aktivitet som var såpass konkurranse-triggende og morsom at folk ville komme bort til Visma igjen og igjen. 

Det hele startet da tre nyutdannede Nytt Krutt (NK) fikk i oppgave å brainstorme litt om ideer til stand-området til Visma. Det ble raskt tatt en konklusjon om at standen skulle være hyggelig og julete, NDC var tross alt i desember og noe annet enn julekos ville være rart. At det skulle være et fysisk spill som skulle være hjemmelaget og representere noe av teknologien man kan finne i Visma ble også bestemt. 

De tre NKene fikk klarsignal av ledelsen og fikk i oppgave å danne en prosjektgruppe som skulle jobbe med dette. Utover høsten kom flere gode hjelpere til, og prosjektet kunne begynne for fullt. 

I ukevis møttes prosjektgruppen for å utforske sensorer, IoT, 3D-printing, GDPR, hamring og snekring, utvikling av nettsider, AWS, liming og klipping, og selvsagt for å bidra med at foodora ikke går konkurs med det første. 

Resultatet ble “Nisseekspressen”! Spilldeltakeren skulle ved hjelp av en servo-arm frakte en gave fra nordpolen til Visma sitt kontor på Skøyen ved å styre en slede-robot med en kontroller. Alt selvlaget selvfølgelig. Gaven ble registrert av en RFID-leser og resultatlisten ble vist på det koseligste julescoreboardet som noen gang er laget. 

Køen til Visma-standen var lang! Kampen for å nå julestjernen i toppen av treet var hard. Heldigvis ble det delt ut julesokker til alle deltakere som et lite plaster på såret, mens dagens stjerne kunne vente seg en mystisk julepakke :O På standen kunne du også møte hyggelige Visma-ansatte i vakre julegensere og få deg litt deilig smågodt! Se videoen fra årets NDC under!

Nok en gang ble NDC ekstremt vellykket for Visma sin del og det eneste negative er at det blir vanskelig å toppe årets stand-aktivitet til neste år. Vi får nok nesten begynne planleggingen for NDC 2022 allerede nå. Sees der!

Mest populære