Gå til hovedsiden

Slik fjerner du bakgrunnen på bildene i Photoshop

Det er superenkelt å fjerne bakgrunnen på bilder i Adobe Photoshop og det er ganske nyttig for nettbutikkeiere. Her får du se akkurat hvordan du fjerner bakgrunnen på produktbildene dine i to enkle steg

Eksempel med halve bakgrunnen fjernet

Det er superenkelt å fjerne bakgrunnen på bilder i Adobe Photoshop og det er ganske nyttig for nettbutikkeiere. Her får du se akkurat hvordan du fjerner bakgrunnen på produktbildene dine i to enkle steg (og et bonus-alternativ)!

1. Velg “hurtigvalgverktøyet”

Først velger du Hurtigvalgverktøyet (Ctrl eller Command + W) på venstre side. CTRL brukes på hurtigknapper for PC og Command er tilsvarende på Mac.

Menyvalg hurtigvalgverkøy

Photoshop har blitt ganske smart med årene og bruker nå Adobes Sensei-basert på AI og maskinlæring for å “gjette” hva den tror du vil velge i bildet. Jo tydeligere og bedre produktet står frem, jo bedre blir masken i Photoshop. Dersom Photoshop likevel velger feil selektering kan du gå rett til “Alternativ prosess” nederst i denne guiden.

2. Trykk på “Velg Emne”-knappen

Menyvalg velg emne

Nå har du en selektering rundt produktet og du trenger nå bare å isolere det på et eget lag:

  • Du kan kopiere produktet ved å trykke Ctrl/Command + C.
  • Deretter lager du et nytt lag ved å trykke Shift + Ctrl/Command + N.
  • Deretter trykker du Ctlr/Command+ V for å lime inn produktet på et nytt lag.
Skjermbilde oyeikon

Nå kan du enkelt fjerne bakgrunnen ved å trykke på det lille øye-ikonet på bakgrunnen til til høyre eller slette det.

Sko uten bakgrunn

Voilà ! Nå har du klippet ut produktet av bildet ditt på 30 sekunder. Dette fungerer selvfølgelig på akkurat samme måte med portretter og mye mer!

Bonus; Alternativ prosess for mer nyansert utklipp

Dette er en alternativ prosess der du får litt flere valgmuligheter for å finjustere klippingen. Velg og masker er fint om du har et produkt som er vanskeligere å klippe ut og som trenger mer små justeringer for å få det riktig.

Slik gjør du:

Menyvalg velg og masker

Velg og masker” gir deg flere valgmuligheter for justering av masken rundt produktet. Klikk Velg-> Velg og marker (Alt + Ctrl/Command + R).

Tilpass ved hjelp av slider

På høyre side ser diverse slidere med diverse valg du kan prøve deg frem med for å tilpasse utklippet.

Skjermbilde pluss minus ikon

Hvis Photoshop velger helt feil del av bilde, eller for mye/for lite av produktet kan du enkelt bruke musepekeren til å legge til eller fjerne deler av selekteringen. Du kan bruke + eller — ikonet som vist over for å velge om du vil legge til eller fjerne deler av det som er valgt. Når du er fornøyd trykker du OK og deretter er produktet valg med en egen maske.

Var denne guiden nyttig? Husk å bokmerke den, slik at du lett kan finne den igjen, eller dele den med den kollegaen som alltid spør deg om tips og triks.

Mest populære