Gå til hovedsiden

Hvordan vår ski-app motiverer og skaper skiglede for barn

Flere barn erstatter nå skjermtid innendørs med frisk luft og morsomme langrennsturer ute i naturen. Hvordan? Ved å bruke vår nye og motiverende ski app – Visma Ski Classics 4 Kids.

I flere år har Visma hatt gleden av å arrangere Visma Ski Classics 4 Kids, et barneskirenn på Sognsvann i Oslo hvor opp mot 900 barn har deltatt. De siste årene har det ikke vært mulig å gjennomføre skirenn på samme måte som før og vi var dermed nødt til å tenke annerledes. Vi ønsket å motivere barn og unge til å komme seg mer ut gjennom å tilby utfordringer og gamification slik at skigåingen blir enda morsommere. Vi lanserte derfor appen Visma Ski Classics 4 Kids. I denne appen kan barn i alderen 3-13 år registrere skiturene sine gjennom hele sesongen og motta diplomer og oppmerksomhet gjennom hele sesongen. 

Hvordan appen fungerer

Nå kan du registrere alle barna dine under samme bruker i Visma Ski Classics 4 kids appen

Det er snart vinterferie og vi håper det blir strålende forhold for å gå på ski sammen med barna. I appen Visma Ski classics 4 Kids kan du registrere alle skiturene til barna dine, holde oversikt over hvor langt dere har gått i løpet av sesongen, samt registrere et eller flere bilder fra hver tur. Barna kan se sin egen fremgang i løpet av sesongen og følge venner som også har appen installert. I vinterferien er det også mulig å oppnå et eget vinterferie diplom for barna som blir tilgjengelig i uke 8 og 9.

Som forelder kan du nå registrere flere barn under samme bruker i appen. Dette betyr at du som voksen kan laste ned appen i App Store eller Google Play og registrere en bruker i appen. I appen kan du velge “Opprett ny bruker” dersom du har flere barn og ønsker å  registrere alle barna dine under din profil. Du kan legge til så mange profiler du vil (en til hver av barna). Når dere er ute på tur sammen kan du registrere turen og knytte turen mot enten kun et av barna eller alle barna ved enkel avhuking inne under “Registrer tur”. Du har også tilgang til å redigere profilene til barna og laste ned diplomer for alle barna inne i samme login. Vi håper at dette gjør appen enda mer brukervennlig og gir en ekstra motivasjon til å komme seg ut i skisporet enda oftere gjennom sesongen.

Har bidratt til å få med hele familien på tur

Vi har tatt en prat med en av de som har tatt appen i bruk, nemlig Visma Consulting sin egen Rebecca Olsen. Rebecca er en aktiv mamma og har i disse ekstraordinære tider hatt flere fine skiturer med familien.

I vinter har Rebecca sammen med sin 6 år gamle datter Olivia kommet seg mye ut i skisporet. På spørsmål om Visma Ski Classics 4 Kids har gjort det lettere å få ungene med på skitur svarer hun “Absolutt! Olivia synes det er veldig gøy å legge inn hvor langt hun har gått, og ikke minst velge bilder fra turen”. Selv blir Rebecca også veldig motivert av å registrere treningsøktene sine via en app hvor hun har enkel oversikt over egne prestasjoner og i tillegg kan følge med på venner og kolleger. “Det gir en ekstra boost, motivasjon og ikke minst mulighet til å hente inspirasjon fra venners treningsøkter”.

Tips når du skal ha med barn ut på skitur

Når vi spør Rebecca om hun har noen tips til de som tenker å prøve seg på den første skituren med barna nå i vinterferien, svarer hun:

“Mine tips basert på egne erfaringer med å ha introdusert ski til mine to barn er å først og fremst starte i det små. Ikke start med å legge ut på en for lang tur, og gå på barnas premisser. Slik kan de kjenne på mestringsfølelsen. Det er også lurt å lage seg en base, slik at barna kan gå litt rundt der man sitter.
Det gir ofte en ekstra boost om barna får gå først og vise vei. Etterhvert som barna har begynt å bli slitne og lei har vi ofte satt i gang noen leker og fortalt litt historier samtidig som vi går. På denne måten kan barna fokusere på noe annet og ikke i like stor grad kjenne etter hvor slitne de er. 

Det er viktig å ha med seg noe godt i sekken som barna kan glede seg til – man skal jo tross alt kose seg på tur! Belønning for en god innsats slår alltid godt an og bidrar til at de får en god opplevelse. 

«Det er viktig å ha med seg noe godt i sekken som barna kan glede seg til – man skal jo tross alt kose seg på tur!»

Rebecca

Olivia på seks år har klare tanker om hva som gjør skiturer så gøy: “På hytta er det ekstra gøy å gå på ski fordi vi kan komme oss høyt opp og få utsikt. I tillegg er det mange nedoverbakker – det er det jeg syns er morsomst. Også liker jeg når det ikke er vind”. Hun forteller videre at hun fikk sin første ski medalje i et påskerenn allerede når hun var to-tre år gammel. Hun ser frem til å oppnå flere diplomer i appen i vinterferien. Olivia vet også hva hun selv mener er viktigst å ha med på skitur: “Flaske og mat hvis vi blir sulten eller tørst og sekk for å ikke miste tingene. Man må også ha med kopper til kakao, det er veldig viktig”.

Mest populære