Gå til hovedsiden

Skattefritt fellesarrangement

Ta med dine ansatte på fotballkamp

I skrivende stund har Molde FK nettopp slått det tyrkiske storlaget Fenerbahce SK i UEFA Europa League 2015-2016. Dette er nok et tegn på at norsk toppfotball beveger seg i riktig retning. Hvorfor ikke gi norsk toppfotball en sjanse og invitere dine ansatte på fotballkamp før sesongslutt i november? Eller frykter du at ligningsmyndighetene skal spøke i kulissene? Fortvil ikke.

 

Fotballkamp som velferdstiltak

Utgangspunktet er riktignok at enhver «fordel vunnet ved arbeid» er skattepliktig inntekt for de ansatte i en virksomhet. Begrepet «fordel» omfatter også velferdstiltak i arbeidsforhold.

Lovgiver har imidlertid bestemt at det må være rom for at arbeidsgiver gjennomfører tiltak på arbeidsplassen som bedrer arbeidsmiljøet – uten at det oppstår skatteplikt på arbeidstakers hånd. Unntak fra skatteplikt gjelder derfor for tiltak som består i en naturalytelse og anses som et rimelig velferdstiltak. En fotballkamp, og lignende enkeltstående fellesarrangementer, vil bli å regne som et velferdstiltak.

 

Pølse og brus gir fornøyde ansatte

Skattefritt fellesarrangement - glade ansatteI praksis betyr dette at arbeidsgiver kan spandere fotballkamp på sine ansatte, samt en pølse i brød og et beger brus, uten at de ansatte må skattlegges for den økonomiske fordelen de mottar. Velferdstiltaket vil være rimelig siden slike fellesarrangementer er vanlig i arbeidslivet, samt at den økonomiske fordelen vil være relativt beskjeden for de ansatte. I tillegg får arbeidsgiver en ekstra bonus, han får fradragsføre kostnadene knyttet til velferdstiltaket.

Derfor vil et slikt velferdstiltak skape en fornøyd arbeidsgiver, fornøyde ansatte og fornøyde fotballklubber; kos dere på kamp!

 

Advokat Øivind Henrik von Mehren jobber til daglig med skatterett i Visma Advokater. Ved siden av har han et glødende engasjement for fotballfaget. Ved å kombinere disse interesseområdene, ønsker han nå å bistå norske fotballklubber, norske spilleragenter og deres klienter med rapporteringsforpliktelser, skatt og avgift.

Visma Advokater har lang erfaring med skatterett. Om du har spørsmål knyttet til skattefrie fellesarrangementer eller andre velferdstiltak, ta gjerne kontakt med Øivind på telefon +47 481 93 167 eller epost.

Visma Advokater har kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Mest populære