Gå til hovedsiden

Min første måned som sales trainee i Visma

Sales Trainee-programmet i Visma har som mål om å engasjere og utvikle unge og fremoverlente salgstalenter til å bli eksperter på fremtidens skybaserte løsninger. Øystein er første mann ut til å dele noen erfaringer.

Øystein er første mann ut til å dele noen erfaringer om Sales Trainee-programmet i Visma
Sales Trainee i Visma

 

Møt Øystein – Sales Trainee i Visma

Heisann. Jeg heter Øystein Rødsjø, og kommer opprinnelig fra et lite sted utenfor Trondheim. 22 år gammel har jeg blitt, og jeg ble ferdig med en bachelorgrad like før sommeren. Jeg startet som Sales Trainee sammen med seks andre på kontoret i Krakow tidlig i august. Nå har jeg jobbet i Visma Mamut litt over en måneds tid, og vil gjerne dele noen av mine erfaringer med dere.

Hva er din akademiske bakgrunn?

Jeg har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon med fordypning i bedriftsutvikling for SMB fra Handelshøyskolen BI.

Hvorfor Visma?

Visma er jo det man mer eller mindre kan kalle et husholdningsnavn. Noen relaterer det til varehandel, andre til regnskapsførere, og mange til en eller annen form for programvare. Når man sier man jobber i Visma er det ofte ikke så lett for alle å forstå nøyaktig hva man holder på med – vi gjør jo så ekstremt mye! På denne måten har man også utrolig mange muligheter internt etterhvert. Det som også trigger meg med å være en del av Visma er å være en del av noe stort, og å være ansatt i et selskap som satser offensivt i flere land, og på veldig mange ulike områder.

Hvorfor Sales Trainee-programmet?

Det er lite man kan lykkes med om man ikke har peiling på salg. Om man i form av konsulenttjenester selger seg selv, eller skal selge et håndfast produkt eller en abstrakt idé, er det helt essensielt å være god på salg. Dette er noe de aller fleste av oss på et eller annet tidspunkt skal holde på med. Derfor var det svært interessant for meg å søke på denne stillingen, og jeg var egentlig aldri i tvil om at dette var noe jeg hadde veldig lyst til.

Jeg har, som de andre traineene, litt begrenset arbeidserfaring, selv om flere av oss har jobbet både før, under og etter studiene. Derfor var det også veldig interessant å bli en del av et trainee-program, med massevis av kurs, treninger, egen mentor, og i det hele tatt tett og god oppfølging underveis.

Til tross for at vi kun har jobbet her en drøy måned har vi allerede jobbet med masse spennende prosjekter. Vi har for eksempel jobbet med NPS-undersøkelser, som måler hvor fornøyd våre kunder er. Vi har også jobbet med salg av kurs relatert til lønn og årsavslutning, i tillegg til prosjekter der vi har jobbet med skybaserte løsninger opp mot DNB-kunder, og start-ups. I løpet av denne tiden har vi også hatt salgstreninger, sertifiseringer, kurs, og noen av oss har tilbragt et par dager som supportkonsulenter. Nevnte jeg at vi kun har jobbet her i ÉN måned?

Hva er det kuleste du har lært de første ukene i Visma?

Nå skal jo ikke dette egentlig være en produktannonse for Visma sine produkter, men noe jeg synes har vært fryktelig kult har vært å lære om hvor enkelt regnskapsføring kan bli hvis man har de riktige verktøyene. Regnskapsføring var mildt sagt ikke blant mine favorittfag under studiene, men etter å ha fått et større innblikk i løsningene som finnes der ute, har jeg fått fått et varmere forhold til denne geskjeften.

Hva var det første polske ordet du har lært deg?

Hehe… Det var, ikke overraskende nok, piwo – det polske ordet for øl. Det har kommet godt med mens jeg har vært her.

Din favoritt restaurant i Krakow?

Det skal først og fremst sies at det er mye god mat her, men vil jeg trekke frem Moo Moo Steak & Wine som en foreløpig favoritt. De har helt ellevill god biff, fint akkompagnert av gode viner.

Når det gjelder jobben din i Visma/Trainee program, hva ser du fram til?

Jeg ser frem til å lære masse om salg, masse om Visma, og masse om meg selv. Vi har en haug med prosjekter, salgstreninger og kurs vi skal gjennom de kommende månedene. Jeg ser også selvfølgelig frem til å ha det masse gøy med de andre på kontoret fremover, og å komme i gang med treningen til Holmenkollstafetten, der vi selvfølgelig satser på topplassering.

 

Ønsker du å vite mer om sales trainee programmet i Visma? Sjekk ut mulighetene her!

Mest populære