Gå til hovedsiden

Reistadløpet – Norges tøffeste 5 mil

Det er fredag 31. mars 2017 og en liten delegasjon fra Visma Consulting og UDI er klare for årets 12. og nest siste renn i Visma Ski Classics, Reistadløpet.

Reistadløpet

I fjor tok vi turen til Syd Tirol i Italia og gjennomførte det rennet som er kjent for å være det vakreste, nemlig Toblach – Cortina. I år bestemte vi oss for Reistadløpet, som skulle vise seg å bli kjent for å være det tøffeste – herlig! Reistadløpet arrangeres til ære for oberst Ole Reistad, og avholdes i Bardufoss (rennet går fra Setermoen til Bardufoss). Faktisk er det ca like langt fra Oslo til Toblach (i luftlinje) som det er til Bardufoss, selv om rennet gjennomføres i vårt eget land og reisetiden uansett er betraktelig kortere.

Denne gangen ble vi en liten delegasjon på fire stykk fra Visma Consulting (Vidar Evensen og oss) og UDI (Kjetil Digre) som tok turen for å gå årets 12. og nest siste renn i Visma Ski Classics. Gutta er for øvrig drevne utøvere med mange renn bak seg, mens vi jentene er rookies.

Lines foreldre ga plass til jentene i sitt nydelige feriehus på Gratangen, og guttene fikk bo hos Kjetils svigerforeldre på Sørreisa. Noe som innebar full service og oppvartning under hele oppholdet, og deilig hjemmelaget mat for alle fire.

Som seg hør og bør, ble fredag brukt til å hente startnummer, studere løypeprofilen (litt for lite?) og preppe ski. Vi fikk preppetips av landslagssmører Arne Markus Svendsen, og fikk testet egne smøre-ferdigheter bla ved hjelp av et gammelt strykejern som mammaen til Line snilt nok tilegnet preppe-verkstedet som ble til i rekordfart på kjøkkenet til Lines foreldre. I tillegg ble Line lokalkjendis, da hun ble intervjuet live av NRK Nordnytt!

Natt til lørdag ble det minimalt med søvn, det hjalp visst lite på spenningen å legge seg tidlig.

Lørdag møtte oss med strålende solskinn og glimrende forhold i sporet.

Starten gikk klokka 0900, og løypa tok oss igjennom mange flotte landskap. Fra furutrærne, gjennom tett bjørkeskog opp på den vakre vidda med mektige fjell på alle kanter. Mye motivasjon kunne hentes av utsikten når energien dalte. For det gjorde den, flere ganger. Vi gikk 53 km på ski, og gjorde unna 1780 høydemeter på disse milene. Som Justyna Kowalczyk sa i sitt intervju etter å ha vunnet kvinneklassen; “This was the hardest long distance ski race I’ve ever done in my career.”

To slitne jenter bestemte seg for å tilbringe et par timer i boblebadet og badstua på Polarbadet før dagen endte med «bankett» på Pizzakjelleren i Bardufoss med gutta.

Vakkert, tungt og bratt var det, men mestringsfølelsen etterpå gjør at vi sikkert stiller til start på langløp igjen neste år. Helgen har gitt oss mange gode minner, ta del i noen av dem ved å sjekke ut vloggen vår!

Hilsen Line og Ellen, Visma Consulting

Mest populære