Gå til hovedsiden

Reisebrev fra Marcialonga 2017

Torsdag 25. januar gikk turen ned til Italia for å gå Marcialonga. Jeg reiste sammen med flere av langløperne i LYN-ski, Joar Thele, Sondre Grønvold og Vetle Juliussen. Med oss hadde vi også sjåfør, smører og altmuligmann Frank Jernberg fra Bull Ski og Kajakk.

Barbro i Marcialonga

Sondre Grønvold og Vetle Juliussen. Med oss hadde vi også sjåfør, smører og altmuligmann Frank Jernberg fra Bull Ski og Kajakk.

Reisen gikk først ned til München og videre med leiebil til hotellet Alpino i Verana hvor vi skulle bo under oppholdet. Utsikt til monsterbakken i Tour de Ski fikk vi også. På hotellet ble vi tatt godt imot av vertskapet som skulle gjøre så vi, og mange flere sprekinger, fikk noen fine dager.

Flotte løyper 

Fredag morgen kjørte vi tidlig til start i Mazzin (på grunn av forkortet løype) og gikk gjennom halve løypa. Skal si arrangørene gjør en fantastisk jobb med løypene. Faste, fine spor (med hjelp av mange kuldegrader) når det utenfor løypa er svært lite tegn til vinter. Frank plukket oss opp ved hoppanlegget etter turen.

Til lunsj ble det pizza (de fleste dagene) og middagene bestod av veldig gode ulike tre-retters menyer på hotellet. På søndagskvelden hadde de laget en spesiell 4-retters “Marcialongameny” for å feire.

Glemte igjen skiene

Lørdag var det tid for skitesting. Undertegnede hadde glemt igjen et par Madshus ski i Norge og de skiparet jeg hadde med hadde altfor mild glider. Heldigvis fikk jeg lånt et superpar av Vetle!

Vi avsluttet med en liten tur fra OL stadion i Val di Fiemme og nedover siste del av løypa. Jeg fikk gått gjennom første del av den beryktede bakken til mål, så da var siste forberedelser gjort med ski på beina.

Ambisjonene vokste

Søndagen var det en spent gjeng som satte seg i bilen kl 6:15. Dette for å unngå kø. Gutta startet kl 9:00, mens jeg kl 9.15. Som førstegangsgåer hadde jeg startnummer 1992. Jeg stelte meg i båsen til pulje 5 45 minutter før start. Dette for å komme lengst mulig frem og holdt varmen ved å jogge på stedet.

Da startskuddet gikk, var det bare å stake seg forbi flest mulig personer i løpet av den 57 km lange turen. Kroppen kjentes bra når jeg fikk varmen i meg og løypa passer meg bra så ambisjonene vokste. Frank dro for å være drikkelanger.

Bakken kom, nå var det bare å trekke foran rullgardina og få ut det siste, men samtidig prøve å nyte den gode stemningen.

Noen mer fornøyd enn andre

Jeg endte som nummer 23 totalt av damene og som nummer 8 i klassen på tiden 2:51:09. Det sier jeg meg veldig godt fornøyd med! Gutta endte på henholdsvis plass 40, 59 og 60. Noen mer fornøyd enn andre.

Ses neste år  

Mandag dro vi opp til Lavaze for å gå siste skitur på italiensk snø for denne gang. Nydelige forhold der også. Vi avsluttet med pizza i sentrum og middag senere på kvelden før avreise tilbake til Norge tirsdag morgen.

Takk for en fantastisk fin tur og et renn jeg garantert deltar på neste år. Da forhåpentligvis med start i kvinner elite og noen hakk bedre. Nå skal jeg lade opp til neste Visma Ski Classics skirenn: Toblach- Cortina.

Mest populære