Gå til hovedsiden

«Presentasjons-tips» i PowerPoint

8 tips til hvordan du kan fremstå mer proff med dine presentasjoner. Du har laget presentasjonen og skal nå holde et innlegg med bruk av PowerPoint.

Før det første, øv deg, og tenk igjennom hva som kan skje i løpet av fremvisningen (pauser, spørsmål du kan få, samt tidsbruken).

  1. Før det første, øv deg, og tenk igjennom hva som kan skje i løpet av fremvisningen (pauser, spørsmål du kan få, samt tidsbruken).
  2. Du er klar og ønsker å starte visningen raskt og enkelt, klikk på hurtigtasten: F5
  3. Du ønsker å hoppe over introen du har laget å starte på lysbilde 6. Klikk først F5, og detter 6 + Enter.
  4. Du har hatt en pause og ønsker å starte presentasjonen der du slapp (i stede for å starte på nytt, og klikke deg fremover), klikk på hurtigtasten: Shift + F5.
  5. Du ønsker å hoppe i presentasjonen i stede for å bla deg frem, klikk: Ctrl + S, så får du opp en oversikt over titler på lysbildene og kan enkelt flytte til det lysbilde du vil vise.
  6. Du ønsker oppmerksomhet på deg i stede for presentasjonen, vis hvit, eller sort skjerm ved å klikke: , eller W for hvit, eller klikk: . eller B for en sort skjerm. Opphev hvit/sort skjerm med Esc.
  7. Du ønsker å understreke, runde rundt, tegne piler, markere, etc i selve presentasjonen mens du viser den: klikk: Ctrl+P, dette aktiverer en penn som du kan skrive (vanskelig) og streke med, klikk: Ctrl+E for å slette strekene igjen, og Esc, for å endre fra penn tilbake til musepeker. Du kan også fremheve viktige punkter, ved hjelp av en laserpeker i PowerPoint, Hold Ctrl nede, og dra musepekeren over bilde for å peke.
  8. Avslutt fremvisningen på enkleste måte, ved å klikke: Esc

 Ett bonus-tips!

Du som har lest så langt skal i tillegg få ett godt Office tips!

Klikk på Alt-tasten

Stå i et hvilket som helst Office program og trykk på Alt-knappen på tastaturet ditt.

I verktøylinjen dukker det opp bokstaver. Du har ikke gjort noe feil, du har funnet hurtigtastene. Bruk tastaturet og du slipper unna en masse museklikk (musearm) og jobber mye raskere.

Mest populære