Gå til hovedsiden

[Podkast]: Krevende sykefravær

Hvordan skal HR håndtere langvarig sykefravær, ansatte som blir sykemeldte igjen og igjen, og når kan man gå til oppsigelse? Konsernadvokat i Visma, Eva Marie Stryker, gjestet podkasten HRprat for å snakke om krevende sykefravær.

HRprat - Krevende sykefravær

Hør HRprat-episoden her:

Tre råd til HR-ledere for å håndtere krevende sykefravær:

 • Oppretthold en god dialog med den sykmeldte, om mulig.
 • Tenk kreativt med tanke på tilrettelegging for å få vedkommende tilbake. Vær reglene bevisst, og prøv å tenk litt ut av boksen. Se løsninger, ikke problemer.  
 • Dokumenter all kommunikasjon, planer og hendelser fortløpende. Da har man noe konkret og dokumenterbart om man skal vurdere å gå til oppsigelse etter verneperioden.

Ønsker du mer faglig påfyll?

Hør flere episoder med HRprat her

Mest populære

 • Lønn på 1. og 17. mai

  Lønn på 1. mai og 17. mai

  På våren er det mange røde dager på kalenderen og i den sammenheng får vi mange spørsmål knyttet til arbeidstakers rett på lønn for disse «fridagene».

 • Dette er Lean

  Lean manufacturing er en produksjonsmetodikk for varer og tjenester som stammer fra Toyota Production System (TPS). Målet er å forbedre lønnsomheten ved å eliminere all bruk av ressurser som ikke bidrar til å skape verdi for sluttkunden. I Visma spiller lean en viktig rolle og vi jobber aktivt mot å etterleve prinsippene filosofien er bygget på.