Gå til hovedsiden

Moroskatt – ikke så moro allikevel?

Nå kan det bli dyrere å gå på fotballkamp

Moroskatt

Per dato betaler norske fotballsupportere kun 8 prosent merverdiavgift ved kjøp av kampbilletter – og nyter således godt av den lave merverdiavgiftssatsen.

Fotballklubben skal altså beregne 8 prosent merverdiavgift ved omsetning, samtidig som det gis fradrag for merverdiavgift på anskaffelser til bruk i virksomheten (som regel 25 prosent.).

 

Foreslått økning av moroskatten

Moroskatt lisensRegjeringen foreslår nå å øke den lave merverdiavgiftssatsen fra 8 prosent og 10 prosent, hvilket naturlig nok vil kunne føre til dyrere billetter.

Den varslede økning rammer ikke bare idrettsarrangementer, men også blant annet persontransport og overnatting. Bortesupportere vil således oppleve at både flyreisen, kampbilletten og hotellovernattingen blir dyrere. Kanskje dette fører til så mye frustrasjon at enkelte holder seg hjemme og heller ser kampen på TV? Vel, også i godstolen må man forholde seg til avgiftsøkninger – ettersom NRK-lisensen omfattes av den varslede økning.

Lavere moroskatt i Bergen?

Moroskatt BergenEnkelte har omtalt den varslede økning som en «moroskatt», ettersom det skal bli dyrere å ha det gøy. Av denne grunn håper jeg Regjeringen beholder 8 prosent merverdiavgift på billetter til kamper i OBOS-ligaen for lag som åpenbart ikke hører hjemme der – men like fullt må lide seg gjennom dette marerittet av en liga. Statsministeren er tross alt fra Bergen.

Advokat Øivind Henrik von Mehren jobber til daglig med skatterett i Visma Advokater. Ved siden av har han et glødende engasjement for fotballfaget. Ved å kombinere disse interesseområdene ønsker han å bistå norske fotballklubber, norske spilleragenter og deres klienter med rapporteringsforpliktelser, skatt og avgift.

Mest populære