Gå til hovedsiden

Miljøhensyn viktig når norske bedrifter gjør innkjøp

Å ta hensyn til miljøet er en viktig problemstilling når bedriftene skal gjøre innkjøp. Tall fra Vismas Næringsbarometer viser at over halvparten av norske bedrifter tenker på miljøet når de gjør innkjøp.

Selv om miljøhensyn ikke veier like tungt som pris og kvalitet når bedrifter vurderer sine innkjøp, betyr det ikke at miljøspørsmålet er uviktig. Undersøkelsen viser at dersom det fantes miljøvennlige produkter til bedre priser, ville 62,5 prosent ta mer henysyn til miljøet enn det de allerede gjør. Det tyder på at de leverandørene som klarer å matche interessen for miljø med pris og kvalitet, har store muligheter for å vinne markedsandeler.

Store regionale forskjeller

Næringsbarometeret avdekker store regionale forskjeller når det kommer til hvor viktig hensynet til miljøet er når bedriftene gjør innkjøp. Oslo og Østfold ligger på topp med over 60 prosent. På bunn ligger Vest-Agder med 37,8 prosent.

Et flertall av landets fylker ligger likevel over 50 prosent. Økt fokus rundt miljø, pris og kvalitet på det man tilbyr, kan derfor vise seg å være «a winning combination» for leverandørene i tiden fremover.

Les mer om Næringsbarometeret

 

 

Mest populære