Gå til hovedsiden

Marthe (18) – toppleder i Visma for en dag

Hvordan er egentlig en toppleders arbeidsdag? 14.oktober ble «Leder for en dag» arrangert, der 30 utvalgte unge talenter får skygge hver sin toppleder gjennom en arbeidsdag. Marthe (18) fra Lillesand fikk følge adm.dir. i Visma Software, Erlend Sogn. Les Marthes oppsummering av dagen her.

I fjor hadde jeg faget «Entreprenørskap og Bedriftsutvikling», hvor jeg utmerket meg på en slik måte at Ungt Entreprenørskap Agder valgte meg som en av de 30 heldige som fikk lov til å skygge en toppleder. 14. oktober fikk jeg lov til å skygge administrerende direktør i Visma Software, Erlend Sogn, gjennom  en hel arbeidsdag.

Da jeg reiste inn på morgenen, hadde jeg få forventninger. Jeg visste lite om hvordan det er å være leder. Jeg håpet at lederen min skulle være  jordnær og at jeg ble godt tatt i mot. Jeg håpet også at dagen skulle være fullbooket, og at han skulle vise meg så mye som mulig, både hva som skjer i bedriften, men også hva det krever av en person å være leder.

Og sånn var også dagen. Full av innhold: Åpning av salgsforum, møte om prisstrategi, revisjon av selskapet, idemyldring rundt ny sponsoravtale. Og løping fram og tilbake.

Det å komme fra en ungdomsbedrift til en ordentlig bedrift, var utfordrende. Det ble blant annet brukt mange vanskelige uttrykk og ord. Men Erlend forklarte det meste, slik at jeg forstod bedre og følte jeg var en del av møtene.

Lederskap virker spennende, men utfordrende. Jeg tenker at en leder bør være godt orientert, ha god oversikt over det som skjer i bedriften, imøtekommende og ha konkurranseinstinkt – alt dette hadde Erlend.

Erlend fikk meg til å være trygg i rollen «skyggen», og jeg føler jeg fikk være med på og lære veldig mye denne dagen. Alle jeg traff i Visma var hyggelige og imøtekommende. Det var en fantastisk dag. Det beste med dagen var at jeg fikk den lederen jeg håpet på – han var helt fantastisk. Grei, åpen, imøtekommende, hyggelig og ikke minst morsom (kjekk var han også).

Marthe B. Mollestad går siste året på Møglestu videregående skole og har blant annet faget «Entreprenørskap og Bedriftsutvikling”. Marthe er salgsansvarlig i  ungdomsbedriften SpiceGirls UB, som selger hjemmelagde kryddermikser. Planen videre er å studere markedsføring og ledelse på NTNU.

Er du ung gründer og lurer på hva Visma kan bidra med?

Visma heier på unge gründere og tilbyr derfor gratis programvare til alle ungdoms- og studentbedrifter innen regnskap og nettbutikk.

 

 

Mest populære